Nemrég találtam egy posztot, amelyben azt taglalták, hogy miket akar megtudni egy szingli nő az első randin attól a pasitól, akit fel kell térképeznie.

STOCK SHOP, Date Night

 

Nos, az irányított beszélgetést bizonyos szakmákban tanítják, a nők meg úgy születnek, hogy a kisujjukban van, csak az a baj, hogy olykor szerepet tévesztenek. Mert a randi mégsem kihallgatás, bár olykor úgy tűnik, mintha az volna. Hozzáteszem, ha én pasi lennék, valószínűleg igyekeznék minél hamarabb távozni, ha azt tapasztalnám, hogy ezt az összes kérdést az első randin próbálják velem megtárgyalni.

De nézzük meg, mi a különbség a szingli és a kapcsolatban élő, de kitekintgető nő között abban, hogy mire kíváncsi egy új jelölt esetében. Hozzáteszem, a levelezést és a csevegést meg minden mást arra találták ki, hogy ezeket az infókat az ember előzetesen kicsalogassa a delikvensekből. Ami nem könnyű, mert elképesztő mennyiségű pasi nem érti, mire jó a levelezés, nem válaszol arra, amit a nő kérdez tőle, vagy semmit nem reagál, vagy elvicceli, csetelésből folyton kiszáll, illetve éppen akkor adódik valami, mikor a legfontosabb kérdést szeretnénk feltenni.

Haladjunk a szingli nők témái alapján:

  1. Férfi kapcsolata a családjával: nos, nem független pasi esetén leginkább az érdekes, hogy a partnerével milyen a kapcsolata. Plusz, hogy vannak-e gyerekei, mekkorák, vele élnek-e, nagyon sok időt tölt-e velük, mert könnyen lehet, hogy csak a képzeletében érne rá szeretőzni. Persze, az is érdekes, hogy normális legyen a hozzáállása a családjához. Viszont se az anyukájával, se a testvéreivel nem fogunk kapcsolatba kerülni, úgyhogy ők biztosan nem az első randi témáját jelentik. (Ha független a pasi, akkor esetleg szóba kerülhet a szülői ház, főleg, ha még otthon él.)
  2. A férfi családi állapota: szinglikkel ellentétben a hűtlenséget tervező nő számára egyáltalán nem akadály, hogy a pasi is házas, sőt. Felesleges letagadni, tulajdonképpen a legjobb pasik nem is függetlenek. Persze, egy bizonyos korosztály fölött. De az elvált, egyedülálló, vagy háremtartó bizonytalan státuszú is jó esélyekkel indul: a hűtlen nő toleráns, és rendkívül előnyös tulajdonsága, hogy nem akar kizárólagosságot. Legalábbis kezdetben. Hogy aztán mi lesz, nos az egy más kérdés.
  3. A férfi életkörülményei: nem akarunk hozzá férjhezmenni, se beköltözni, se közös kasszán élni. Vagyis nekünk nem lényeges szempont, hogyan él, legfeljebb akkor, ha független, és fel lehet hozzá menni. Ha házas, akkor fontos, hogy van-e megoldása kéglire, esetleg létezik-e olyan hely, amit használni lehet (akár iroda, akár másodlakás), illetve van-e pénze búvóhelyre. Az sem rossz, ha tágas az autója, de ha nekünk is van kocsink, akkor ez elhanyagolható szempont. És a legtöbb esetben fontosabb, hogy hol dolgozik, mint hogy hol lakik.
  4. A férfi foglalkozása: ó, ez roppant lényeges, mégpedig a mobilitás szempontjából. Nagyon jó, ha szabadúszó, nagyfőnök, vagy legalább középvezető, művész, tanár, kereskedő, esetleg utazó ügynök, diák, olyasvalaki, aki maga osztja be az idejét. A lehető legrosszabb, ha pont munkaidőben mindig ott kell ülnie egy irodában vagy gyárban gürizik, és nem tud elszabadulni, majd rohan haza. Szabadidő híján nincs szeretőzés általában. Persze, az is szempont, hogy zsarolható pozícióban van-e, és egy esetleges lebukás nem lesz-e újsághír, mert akkor nekünk is kijut a kellemetlenségből.
  5. A férfi előző kapcsolatai(nak kudarcai): ebben is szerencsésebbek vagyunk, mint a szingli nők, legtöbbször nem is kudarcos az előző, vagyis éppen folyamatban lévő kapcsolata. Épp ezért lehet, hogy egy szeretői viszonyt is képes lesz menedzselni. Persze sok pasi a házassága ilyen-olyan problémáival indokolja a félrelépési szándékát, mások csak a kalandvágyat hozzák fel. Mindenképpen fontos azonban rákérdezni, hogy volt-e már szeretője, kalandja, és az hogy alakult. Ha valaki másról sem beszél, mint az előző nőjéről, vagy a feleségéről, akibe szerelmes, de az éppen megcsalja, akkor meneküljünk.
  6. A férfi toleranciaszintje: magyarul, hogy mennyire bunkó. Ebben nincs különbség, a bunkókat lehetőleg mi is kerüljük. De ezt is le lehet venni a levelezésből.
  7. A férfi véleménye a nőkről: szintén jól lemérhető a levelezésből. Van a mérsékelt szexista, ez a póz még esetleg jól is állhat egy férfias pasinak (főleg, ha elsősorban duma szinten az, de közben számtalan dologból látszik, hogy cseppet se bunkó), meg van a durván szexista, akivel viszont nem érdemes kezdeni. Az a legjobb, aki őszintén és zsigerből szereti a nőket, esetünkben nem kell, hogy még monogám is legyen hozzá. Sőt, az általában inkább hátrány.
  8. A férfi véleménye a komoly kapcsolatokról: ühüm… Attól függ, mi a célunk. Ha komoly szeretőt keresünk, akkor ez fontos. Ha csak kalandozni akarunk, akkor hanyagolható. De ha már ennyire feltérképezünk valakit, aligha egyetlen dugást szeretnénk. Aki csupán ingyen kurvát keres, és se kommunikálni nem hajlandó, se a lelkünk nem érdekli, az jobban teszi, ha fizetős szolgáltatás után néz.
  9. A férfi véleménye a megcsalásról: elérkeztünk a legkülönbözőbb ponthoz. Mi természetesen nem azt várjuk, hogy a jelölt a monogámia himnuszát énekelje el nekünk mind a kilenc versszakával együtt. Ne csak a saját hűtlenségének tényét fogadja el és tudja kezelni (isten ments az örökké bűntudatos, mindig visszavonuló hűtlen jelölttől), hanem a nőt se ítélje el, miközben élvezi a félrelépése gyümölcseit. Vagyis legyen tisztában azzal, hogy miért akar hűtlenkedni, ez mivel jár, és tudja-e vállalni a következményeket. Keményen hangzik, és őszintén szólva a legtöbb jelölt nagyon messze van attól, hogy mindezt tisztán lássa. Nem olvasnak elég hűtlenség blogposztot…
  10. A férfi hobbija: nos, ennek a férfinek a hobbija legyünk mi. Ha a nőzés a hobbija, az a legjobb. Ha van más, időrabló szabadidős tevékenysége, akkor mi háttérbe szorulunk. Egyébként meg otthon, a hétvégén azt csinál, amit akar. A jó szerető természetesen lelkesedik a pasija tevékenységei iránt, és összeolvas mindent a kedvenc sportjáról, ismeri a szakmája csínját-bínját, és minden érdekli, ami a szeretővel kapcsolatos. Vagyis a jó szerető társ. De ez nyilván nem az első randi témája lesz.

Bónusz pont:

Milyen a férfi az ágyban: lehet, hogy a szingli nőt ez nem érdekli, vagy verbálisan nem érdeklődik a téma iránt, de a hűtlenséget tervező bizony nagyon is. Főleg a szexuális fantáziát lehet még előzetesen, levelezés útján felmérni.

Még egy bónusz pont:

Mindeközben a férfit csak egyetlen kérdés fogja izgatni: Mikor dugunk?