Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Hogy nézne ki egy egyezkedés házastárs és szerető között?

Nem hiszem, hogy gyakori lenne, de érdemes eljátszani a gondolattal, hogyan nézne ki egy olyan tárgyalás, amelynek alkalmával feleség (vagy férj) illetve szerető, meg persze a kettejüket összekötő személy leülnének és hármasban megbeszélnék a szabályokat. Nem arra a verzióra gondolok, amelyben egyik vagy másik fél a teljes eltávolításra játszik: nem, itt egy élhető status quo szabályainak megalkotásáról lenne szó.

A házas független - vagyis mi az a Parenting marriage?

Egyes társkeresőknél láttam már ilyen kategóriát: házas független. Ugye, fából vaskarikának tűnik, pedig nem az - sokunk él hasonló helyzetben: együtt lakik a volt partnerével, még csak el se vált tőle papíron, de érzelmileg/szexuálisan már nem alkot vele párt. Elsősorban a gyerekek miatt szokás együttmaradnni, másodsorban anyagi okokból, vagy azért, mert az egyik fél ápolásra szorul, és még sorolhatnám a helyzeteket.

Miért adnak rossz tanácsokat a hűtleneknek bizonyos terapeuták?

Nem is tudom, hány "jótanácsot" olvastam már különböző könyvekben és blogokban arról, hogy milyen módszerrel lehet megmenteni egy házasságot félrelépés vagy szeretői viszony UTÁN. Biztos létezik valamiféle szakmai protokoll, amely tiltja, hogy az ember terapeutaként mást írjon, különben nem tudom elképzelni, hogy miért adnak felnőtt, az emberi lelket behatóan ismerő egyedek ennyi életszerűtlen tanácsot. Nem csak, hogy életszerűtlen, hanem az egyénre nézve rendkívül káros tanácsokat. 

Bűntudatosak-e a hűtlenek?

Azt hiszem, a lelkifurdalás elsősorban kezdetben jelentkezik, sőt, leginkább az első szex vagy az első fontosabb esemény előtt, ami esetleg még nem szex, csak egy csók, egymás hosszas felizgatása. Én is tapasztaltam, és másoktól is hallottam már, hogy sokkal kevesebb bűntudatuk volt a döntő esemény után, mint amire számítottak. 

Mennyi veszekedés fér el egy szeretői kapcsolatban?

Azt mondják a nagyokosok, hogy egy jó kapcsolattal együtt jár a veszekedés, egyszerűen elkerülhetetlen, hogy időnként sor ne kerüljön egy-egy hangosabb szóváltásra, és nem is lehet valakit megismerni anélkül, hogy ne veszekednénk vele olykor-olykor. Sőt, kifejezetten káros, ha soha nem hangzik el egyetlen haragos szó sem...

© 2024 A hűtlenség ábécéje