Három éve javasolta nekem egy olvasó, hogy foglalkozzam a cuckolding jelenséggel is, mivel ez a hűtlenség blog profiljába esik. Azóta is többször eszembe jutott a dolog, de most értem el oda, hogy rászánjam magam az erről szóló poszt megírására...

hotwife-gt-photo-1425816766g4k8n

Beszéltünk már többször a társ/partner engedélyével illetve akár jelenlétében, többes szex formájában, szvingerben létrejövő szexuális aktusokról, kapcsolatokról. Nos, a cuckolding ennél tovább megy: ennek a fétisnek a felszarvazás a lényege. A felszarvazott férj/férfi (cuckold vagy hubby) kifejezetten abban leli örömét, hogy a felesége/barátnője (hotwife) más, jellemzően nála fiatalabb, jobb felépítésű, és általában nagyobb farkú partnerrel vagy partnerekkel (cock) élvezkedik. Az USA-ban ez a partner fehér nők esetében sokszor fekete... Ugye, nem kell magyarázni, miért?

A cuckolding szerves része a férj megalázása, ugyanakkor a férj kifejezetten kéri, hogy alázzák meg, nem szenved ettől, ez a mazochizmus egy fajtája. Érdekes kettős csavar van az egészben: elviekben a nő veszi át a domináns szerepet, de ha alapvetően a férfié az ötlet, ő igényli, hogy ilyen módon "megalázzák", akkor mégiscsak ő dominál. (Bár olyan verziót is olvastam, hogy a nő kezdeményezte a nyitást, és ultimátumot adott a férjnek: vagy belemegy, vagy válnak - bár meglehet, hogy ez is csak városi legenda.) Egyáltalán miért olyan biztos, hogy megaláztatás számba megy, ha egy erre izguló férfi végignézheti, ahogy egy másik, nála esetleg jobb megjelenésű férfitársa alaposan megrakja az asszonyt? Nem arról van szó elsősorban, hogy a szokásos erkölcsi normákat figyelembe véve ez megalázó lenne, de számára mégsem az?

Ha arról kell nyilatkozni, hogy vajon hogy érezzük magunkat, ha a kedvesünk a szemünk előtt mással vagy másokkal élvezkedik, sokféle válasz születhet. Van, aki hányingert kap a gondolattól is, van, akit gyilkos indulat fog el, és van, aki gyönyörűnek, izgatónak látja ugyanezt. Mitagadás, elfogult vagyok, az utóbbi csoportba tartozom. Ezért nem tartom perverznek a cuckolding jelenségét sem, ha minden résztvevő jól érzi magát benne.

Persze különböző szintek léteznek. Sokan megmaradnak a fantáziánál, amelyet akár a partnerükkel is megbeszélnek, de tény, hogy nem lehet könnyű ezt a fantáziát valóra váltani. Nem, mintha nehézségbe ütközne felkínálni egy csinos feleséget valamelyik szexpartnerkeresőn, vagy akár a viszonyon, mondván, hogy "szívesen nézem, ahogy megdugod a nejem"... Gondolom, bőven akad vállalkozó. Arra is, ha a nő maga kínálkozik erre.

No, de hogy éli ezt túl a párkapcsolat? Nagyon kényes az egyensúly ilyenkor: mi az a mennyiség, amit a cuckold még szívesen elvisel, és mi túl sok már neki is? Hány pasi, hányszor, mennyivel profibb szeretők, mint ő? (Persze azt is csak egy férfi hiheti, hogy a nagyobb farok nagyobb élvezetet biztosít - ebben például azt érzem, hogy a férfi fantázia sokkal inkább szerepet kap a játékban, mint a női, de szívesen veszem, ha vitatkoztok velem.)

Vajon a hubby már nem is képes másra izgulni, mint arra, hogy a felesége másokkal hentereg, örökké megmarad a kukkoló szerepében, vagy ez csak egy szabadidős tevékenység, és egyébként ugyanolyan bensőséges és klassz szeretkezéseket élnek át kettesben is, mint más, boldog párok? Mennyire lehet erre rákattanni, mennyire lesz függőség, vagy megmarad az ártalmatlan, kezelhető fétis kategóriájában?

A cuckolding elvileg nem az érzelmekről szól, de láttam már olyan videókat is, amelyek kifejezetten érzelmes együttléteket mutattak (az nyilvánvaló volt, hogy összeszokott partnereket filmezett feltehetőleg a férj.) Itt biztos nem a minél animálisabb, anonim bikák bevetése volt a lényeg, bár a fene tudja, milyen maga a cuckold. Lehet, hogy sokkal kevésbé férfias, mint a szerető, és ezért szerez neki különös gyönyört, ha látja a nejét élvezni.

A műfaj profi pornós megjelenítése inkább bizarr: kifejezetten lúzer kinézetű, hajlott hátú, bénán öltözött fószereket ültetnek egy pamlagra, mellettük dögös feleségük (persze itt sose igazi feleségek játszanak), és jön egy két méteres, hatalmas szerszámú, izomagyúnak látszó pasi, aki "használja" az álnejet... Vagy a nő használja őt. A cuckoldot alakító "színész" meg rezzenéstelenül nézi. Azért nem hiszem, hogy ez a valóságban is így működik (mármint a férj lúzerségét tekintve), de ilyet még tényleg nem láttam, úgyhogy szívesen venném, ha tapasztalt hotwife-ok illetve cuckoldok és partnereik is nyilatkoznának a műfajról. (Ugyancsak cockolding címszó alatt sima hármas szexet is felpakolnak a netre.)

Olyan jellemzést is olvastam, miszerint a férjnek tilos a behatolós szex, kifejezetten csak a néző vagy hallgató szerepére van kárhoztatva, ha hármasban vannak, ő mindenképp passzív kell maradjon. Vagy nem kell, de ő így szereti. (Esetleg nem is képes másra?) Persze nem szükséges, hogy a férj jelenlétében történjék minden, sok hotwife-os kép felirata szerint az is nagyon izgató, ha a nő úgy megy haza, hogy egy vagy több férfival élvezkedett valahol másutt, és ezt elmeséli a férjének.

A klasszikus cuckoldingban a férj kifejezetten passzív, sőt, olyat is olvastam, hogy legfeljebb nyalhat, miután a másik végzett. És a jelek szerint (legalábbis fantázia szinten így jött le nekem) a hotwife nem ragaszkodik a gumihasználathoz, sőt, kifejezetten a fétis része, hogy alkalmi partnere(i) ondója csorogjon belőle. (Nem tudom, ez mennyire gyakori a megvalósítás szintjén, de ha az, akkor elég veszélyes játék, nem csupán érzelmi szempontból).

Rokon műfaj, mégis teljesen más filozófia áll a használtatás mögött. A férj ugyanúgy felajánlja a feleségét, aki többnyire a szeme előtt szexel más férfiakkal, de itt az egyértelműen domináns szereplő maga a férj, aki úgymond kiszolgáltatja a nejét, sőt, még meg is szabja a többi férfinak, hogy mi történjen. Itt tehát a "megaláztatás" a nőt éri - persze jó esetben a nő is élvezi, sőt kívánja ezt a kiszolgáltatott helyzetet. A jelenet majdnem azonos, a jelenet mögött megbúvó érzelmek és hatalmi viszonyok azonban teljesen mások.

Ez utóbbi praktikához is kiterjedt mozgalom tartozik, csak remélni tudom, hogy akad majd olyan kommentelő, aki első kézből származó információkkal szolgál erről a jelenségről.

Kifejezetten kíváncsi vagyok a dolog érzelmi részére is, illetve arra, hogy egy pár hogyan jut el egy ilyen szubkultúrához. Esetleg eleve ilyen fórumon jöttek össze, vagy az évek során lassan alakult ki, hogy ez izgatja őket? Van-e valakinek negatív tapasztalata, vagy olyan fantáziái, amelyeket nem mer megvalósítani?

Hogyan éreznek a hotwife szerepben lévő nők, és azok, akiket a férjük más férfiaknak szolgáltat ki - az ő beleegyezésükkel? No és milyen érzés idegen férfinak lenni egy ilyen játékban?