Létezik egy nagyon népszerű női fantázia, amely arról szól, hogy az ideális férfi mindaddig nőcsábász, amíg a hősnővel, vagyis az adott nővel nem találkozik, akkor azonban felismeri, hogy minden eddigi erotikus élménye semmi volt ahhoz képest, amit a szűz vagy legalábbis szűzies, tapasztalatlan lány nyújthat neki, és természetesen beleszeret, majd rájön, hogy nem is kell neki többé senki más.



Miért is tetszik annyira a nőknek ez a forgatókönyv?


1. A kicsapongó férfi vonzó

Legyünk őszinték: azok a pasik, akikben semmi kalandvágy nincs, nem igazán érdekesek. Mikor elképzeljük A FÉRFIT, akkor szeretjük azt gondolni, hogy olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek más nőket is vonzanak, és ha már így van, akkor más nők is rávetik magukat. Egészséges férfiember pedig, amíg nem szerelmes, sokféle nőt és dolgot ki akar próbálni.

Ez nem azt jelenti, amit sokan gondolnak, hogy a rosszfiúkat szeretjük: az erotikusan kíváncsi és aktív férfinak nem kell bunkónak, lekezelőnek, linknek, lógósnak stb. lennie, lehet teljesen normálisan dolgozó, megbízható, ún. rendes ember. Bár vannak nők, akiket az ihlet meg, hogy valaki nem rendes, hanem fittyet hány a szabályokra, veszélyesen él és a két végén égeti a gyertyát. Esetleg iszik, kártyázik, és hasonló szenvedélyeknek hódol.


2. A kicsapongó férfi szexuálisan tapasztalt

Ki szeretne olyan férfi kezébe kerülni, akinek semmi előzetes tapasztalata nincs? Hacsak nem vagyunk tizenévesek és fülig szerelmesek, a fiúknál a tapasztalatlanság igenis hátrány. Attól persze, hogy egy fiú már sok lánnyal volt együtt, még nem lesz ügyes vagy akár figyelmes az ágyban - de sokakban él a tévhit, hogy attól jó szerető valaki, ha már sokféle nővel volt dolga.

Régen divat volt prostituáltat alkalmazni abból a célból, hogy a fiúkat bevezesse a szex "művészetébe", de hogyan is tanulhatná meg egy férfi hivatásosoktól, hogy mi a jó a nőknek, ha nekik éppen az a céljuk, hogy számára tegyék kellemessé a dolgokat?

Ma már sok kortárs lány minden további nélkül kapható a szexre, de mivel még nem ismeri a saját testét, és sokszor csak megfelelési kényszerből megy bele egyes dolgokba, az igényeit nem képes kifejezni, talán még kevésbé lehet tőle megtanulni, mi a jó a nőknek, mint egy prostituálttól.

Akiktől igazán tanulni lehet, azok az érettebb nők (sokszor férjezettek), illetve, ha valakinek hosszabb kapcsolatai vannak, azokból is sokat tanulhat, de ha minden hosszabb kapcsolatban hűséges, akkor kicsi lesz a merítés, vagyis a tudása nagyon attól fog függni, hogy éppen milyen szexuális igényekkel rendelkező partnerei voltak.

A fantáziában viszont fontos alkotóelem, hogy a férfi még sosem volt szerelmes, így a hosszan tartó kapcsolat is valószínűtlen: azaz a későbbi monogám boldogsághoz az kéne, hogy a hősnővel való találkozásig csak könnyen kapható nőcskéken tanulja meg, amit meg kellett tanulnia. (És ez nem túl logikus.)

Nagyon fontos a hősnő szempontjából, hogy az őt megelőző összes nő felejthető, megvethető, jelentéktelen cafka legyen, mert a kontraszttól látszik majd olyan különlegesnek. Egy igazi szerető, főleg, ha férjes asszony, nemkívánatos része a múltnak ebben a fantáziában, csak akkor, ha egy fehérmájú némber. De az a minimum, hogy a férfinak lelkifurdalása legyen miatta, mert a házasság ugyebár szent dolog.


3. A kicsapongó férfi nem hisz a szerelemben

Persze mindaddig, amíg nem találkozik hősnőnkkel. Mert akkortól fogva csakis abban hisz - bár az elején még kapálózik egy kicsit, nem tűri a zablát, meg kell szelídíteni.

Mivel még nem volt szerelmes, csak kanos, számára az erős testi vágy mindent fölülír, viszont nem akarja, hogy egyetlen nő uralkodjon fölötte és kalitkába zárja. Ha a férfi már korábban is hitt a szerelemben, és volt szerelmes, akkor az csökkenti az új szerelem jelentőségét, hiszen a monogám mitológiában mindenkinek csak egy igaz szerelme lehet.

Esetleg még az megengedhető, hogy a férfit valami fiatalkori trauma érje, és ezért ne higgyen többé a szerelemben. Lehet, hogy őt magát tette tönkre egy nő, vagy a szülei példájából okult, de fontos, hogy mielőtt hősnőnkkel találkozik, sokáig ne érezzen senki iránt semmi komolyat.


4. A kicsapongó férfi nem ismeri a féltékenységet - mindaddig, míg hősnőnk be nem hálózza

Mivel korábban csak jelentéktelen nőcskék voltak az életében, rájuk nem volt féltékeny, és azt hitte magáról, hogy immunis erre a nevetséges érzésre, de mikor végre szemet vet hősnőnkre, aki teljesen elvarázsolja, már attól is gyilkos hangulatba kerül, hogy a nő hozzáér egy másik férfihoz, vagy flörtöl vagy bizalmasan beszélget.

Ezt nem fenyegető jelnek kell tekinteni, hanem kitüntetésnek, mert ebből látszik, hogy igaz szerelemről van szó. (Az a tévhit, hogy a szerelem jele a féltékenység, elég elterjedt nézet, olyannyira, hogy vannak nők, akik még a verést is elviselik, ha azt a féltékenység inspirálta, és aggódni kezdenek, ha a partnerük már nem jön ki a sodrából, ha ők bármi olyat tesznek, ami korábban megőrjítette az illetőt.)


5. A volt kicsapongó férfi monogámmá válik

Ha a partnerünk már eleve eléggé monogám beállítottságúnak tűnik, akkor nem nagy érdem, hogy velünk is az. Az az igazi, ha mi váltjuk meg, mi ébresztjük rá az igaz szerelem jelentőségére, és miattunk úgy érzi, már nem kényszer, hogy csak velünk kell beérnie, hanem egyenesen maga az üdvösség.

Egy ilyen forgatókönyvet fantáziáló nő valóban elhiszi, hogy egy addig szexuálisan kíváncsi is nyitott férfi nem pár hónapra, vagy 2-3 évre, de az idők végezetéig, vagyis mindhalálig csak rá fog vágyakozni, akármi is történjen kettejükkel.

Ebben feltehetőleg az is benne van, hogy azt gondolja: ha elég ideje volt kiélni magát, akkor már kevésbé lesz kíváncsi, míg aki fiatalon keveset tapasztalt, később akar majd belehúzni.


6. A volt kicsapongó férfi igazi trófea

Egy papucsot meghódítani nem kunszt, de egy korábban csajozásairól híres férfit becsalogatni a monogámia, a házasság kalitkájába, na, az már igazi hőstett. Ebből nyilvánvaló mindenki számára, hogy hősnőnk mennyire különleges és egyedülálló.


7. A volt kicsapongó férfi alkalmas egyedül arra, hogy felébressze hősnőnk szunnyadó szexualitását

Érdekes, hogy ebben a fantáziában a hősnő sokszor teljesen tapasztalatlan, vagy csak kevés tapasztalata van, és legfőképp nem is merül fel benne az erotikus vágy mindaddig, míg az igazival nem találkozik. Akkor viszont elemi erővel és mindent elsöprően: rögtön az első alkalommal képes tapasztalt szeretőként átadni magát neki és azonnal el is élvez, mert a volt kicsapongó férfi olyan mesterien ért az izgatáshoz, hogy ez pikk-pakk megy neki.

Ez a férfi ugyanis eddig sem csak a saját kielégülését kereste, hanem arra törekedett, hogy a nőknek gyönyört szerezzen. Márpedig ezt, mint fentebb említettem, alkalmi partnereken nem könnyű megtanulni. Ugyanakkor a fantáziáló felmenti önmagát minden felelősség alól, pedig ha kizárólag a férfitól várja el, hogy kielégítse, akkor könnyen hoppon maradhat.


A fantáziában tehát fontos szerepet töltenek meg a korábbi kalandok, vagyis a promiszkuitás, akár a prostitúció is, mert a monogám paradicsomhoz kell, hogy nagy legyen a különbség a múlt és a jelen között. A fantázia nem szokott azon túlmenni, hogy vajon ez a "nagyvad", akit sikerült leteríteni, a felesége mellett hogyan változik meg: mert amint háziasították, már nem rendelkezik azokkal a tulajdonságokkal, amelyek az elején olyan vonzóak voltak.

Ha viszont továbbra is megmaradnak a korábbi vonzó tulajdonságai, akkor aligha lesz hűséges.

Biztos léteznek olyan esetek, amelyekben egy korábban kifejezetten szabados életet élő férfi teljesen monogámmá válik, csak nagyon ritkák lehetnek. Akik monogám életet élnek, és ezzel elégedettek, azok általában ifjúságukban sem arról voltak híresek, hogy állandóan csajoztak. A tények azonban még sose zavarták a mítoszgyártókat: a kicsapongó férfi továbbra is a női fantáziák kedvenc célpontja lesz.