Sokféle módszer létezik arra, hogy kiéljük a frusztrációnkat, ha rájövünk, hogy a partnerünk félrekefél, de a "MyLifeSuxNow" nicknevű jóember elég sajátos eszközt talált bánata világgá kiáltására.

Woman using smartphone

Mikor rájött, hogy a neje mással találkozgat, csetel és meztelen fotózkodik (szextingel, ahogy szép magyarsággal mondják) - mindezt olyan feltűnően csinálta a nő, hogy a pasinak csak az okostelefonját kellett elcsakliznia, és máris mindent tudott -, ahelyett, hogy emberünk betért volna a közeli kocsmába és leitta volna magát, vagy valami hasonló, kevésbé macsós megoldást keresett volna (pszichológushoz, párterapeutához fordul), alapított egy blogot...

Amivel alapjában véve nekem aztán tényleg semmi bajom, ezt tudjátok. Sok megcsalt kezd blogot írni - magyarul is létezik pár hasonló site, egybe bele is olvastam, de ebben az volt a spéci, hogy a jóember minden egyes mozzanatot in real time posztolt. Gyakorlatilag élő közvetítéssel szórakoztatta a nagyérdemű közönséget, és seperc alatt többezer követője lett. Úgy kajálták a sztorit az emberek, mint egy krimit. Gondolom, fogadásokat is kötöttek, hogy emberhalál lesz-e a dolog vége, vagy sem... (Ezt még most sem tudjuk, de reméljük, nem.)

A férfi nem csupán virtuálisan figyelte meg a feleségét,még magándetektívet is felfogadott, hogy az dokumentálja a szeretők találkozását, és persze a detektív sms-eit is jól kiposztolta, ahogy azt is, hogy éppen milyen válóperes ügyvéddel konzultál, mikor van a felesége a fürdőszobában, és biztos már megint a szeretővel szexcsetel, satöbbi.

Ja, mindeközben saját magát mindvégig áldozatnak tekintette, hiszen semmi gond nem volt a házasságukban, és nem érti, hogy miért bántak el így vele... (Azt, hogy ő éppen hogyan bánik el a nejével, nem látta problémásnak, persze.) Érdekes módon csak gyűjtötte és gyűjtötte az infókat szorgalmasan, és csak szenvedett, valósággal lubickolt az önsajnálatban, meg a neje utálatában, de egészen az utolsó bejegyzésig nem szólt neki semmiről. A blog egyelőre azzal ér véget, hogy kiöntötte a bilit, és vége a házasságának.

Mit mondjak, ráuntunk a big brother féle műrealitásra, most már a valóság kell, a lényeg az, hogy gyakorta frissüljön és mindenki által könnyen érthető "igazságokat' leplezzen le. Persze a fene tudja, hogy a sztori valódi-e, de simán lehet az, annyi bizonyos, hogy semmi, de semmi rendkívüli nincs benne...

A történet egyik tanulsága, hogy igencsak tanácsos adatvédelmi szabályokkal foglalkoznunk,  ha hűtlenek vagyunk (bár egyébként is.). Mondjuk én egy adatvédelemre szakosodott cég reklámkampányaként el tudom képzelni ezt a blogot, bár akkor profibban lenne megcsinálva. De léteznek ilyen figurák idehaza is, nemrég magyar példát is hallottam ismerősi körből: féltékeny feleség lehallgattatja a férje mobilját. És még be is vallja egy veszekedés közben... az illegális lehallgatás, ha jól tudom, büntethető - a megcsalás, hála a jó égnek, a nyugati civilizációban nem...

A másik tanulság, hogy más magánéletének botrányszagú bugyraira minden kor közembere nagyon szívesen veti rá magát, és manapság erre több alkalma van, mint valaha. Nagyon vigyázzunk az állandó partnerünk és a szeretőnk kiválasztásával is, legjobb, ha teljesen féltékenységmentes egyedekre szavazunk, vagy különben nem lehet tudni, mire számíthatunk... Csak óvatosan!