Két férfi ugyanabba a nőbe szerelmes. A nő úgy mellesleg egy harmadiknak a felesége, de ez igazából senkit nem érdekel. Annyira elege van a házasságából és abból, ahogy a férje semmibe veszi, hogy önként csatlakozik egy rablóbandához: igazából rájuk tukmálja magát túszként. Mivel úgy érzi, nincs vesztenivalója, inkább járja az országot és segít a rablásokban (amelyek során persze soha senki nem sérül meg), mint hogy otthon malmozzon tovább.



Kate (Cate Blanchett) először a macsósabb, sármosabb bandavezérbe, Joe-ba szeret bele (Bruce Willis), aki amúgy nőcsábász, de most valahogy belecsap a villám. A hipochonder, túlérzékeny haver, Terry (Billy Bob Thornton) nem sokat foglalkozik Kate-tell mindaddig, amíg egy elbénázott rablás után úgy nem alakul, hogy neki kell két hetet töltenie vele kettesben: ekkor kiderül, hogy köztük is tökéletes az összhang, szeretők lesznek. 

A nagy gond persze az, hogy mikor a bandatagok újra találkoznak a megbeszélt következő állomáson, az új szeretőknek esélyük sincs arra, hogy eltitkolják a viszonyukat. Terry attól fél, hogy elveszti Kate-et, a nő meg Joe reakciójától. Joe nem az a kiborulós, féltékeny fajta, vagyis kész túltenni magát a "megcsaláson", de követeli vissza Kate-et, hiszen először az övé volt. 

Terry azonban azzal érvel, hogy míg Joe azt a nőt szedi fel, amelyiket csak akarja, neki Kate az egyetlen esélye a boldogságra. Még könyörögni is hajlandó, hogy Joe engedje át neki Kate-et. Persze valójában egyikük sem dönthet arról, hogy ki mellett marad a lány, ezt csakis ő maga határozhatja meg, márpedig úgy dönt, hogy nem hajlandó dönteni. Mert miért is lenne ez kötelező? Ők úgyis törvényen kívüliek, tehát logikus, hogy a szerelmük is törvényen kívül álljon. Kate csakis úgy hajlandó bármelyikükkel kapcsolatot folytatni, ha nem kell választania. Szereti őket és a barátságukat sem akarja tönkretenni, így arra sem hajlandó, hogy elnézze, ahogy egymásnak esnek miatta, akkor inkább távozik. 

Mivel a pasik túlságosan is odavannak a nőért, inkább belemennek, hogy osztozzanak rajta. De ez persze nem megy zökkenőmentesen. Valójában mindketten maguknak akarják, ő meg nem igazán képes elengedni magát egyikükkel sem. Hol egyiket utasítja vissza éjszakára, hol a másikat, ahelyett, hogy mindkettővel együtt lenne szépen egymás után. (Az, hogy hármasban csinálják, fel sem merül.)

Mivel ez a távolságtartás a férfiaknak kibírhatatlan, egymás után jönnek elő azzal Kate-nek, hogy szökjenek meg kettesben. (Az abszurd jelenet közben a Just The Two Of Us című szám megy a zenegépből végtelenítve). Kate persze nem hajlandó egyikükkel sem megszökni, továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy vagy elviselik az osztozkodást, vagy távozik. Miután a férfiak összeverekednek, valóban összeszedi a cuccait és elmegy. 

Aztán jön a csavar: a film készítői kezdetétől fogva abban a hitben akarnak ringatni bennünket, hogy az a bizonyos nő tönkretette a két férfi  barátságát és a vesztükbe rohannak. Úgy tűnik, Joe és Terry teljesen kibukott a féltékenységtől és a szerelmi csalódástól, ezért egyenes adásban lövik le egymást. A kulcs éppen az, hogy mivel bárki elhiszi, hogy a legjobb barátok is ölre mennek egy mindkettejük által kiszemelt nő miatt, azon se csodálkozik senki, ha a konfliktust a végletekig viszik. 

Persze az egész nem más, mint színjáték, nem csak a bankrablást tudják így abszolválni, de még a feljelentői jutalmat is besöprik, és a végén együtt ünnepelnek valahol Mexikóban. Nyilvánvaló, hogy Kate továbbra is mindkét férfi szeretője egyszerre. Azt nyilván nem tudjuk meg, hogy lehet egy ilyen kapcsolatban igazságot tenni, ki mennyi együttlétet kap, illetve mi történik, hogy Joe, akiről tudjuk, hogy nőcsábász, újra elkezd kalandozni. Vajon az megbontja az egységet, csak simán belefér Kate-nek? Maximum is elgondolkodhatunk rajta, hogy a vígjátéki elemektől eltekintve mennyire lehet működőképes egy ilyen hármas kapcsolat. 

Mindenesetre van a filmben pár nagyon jó jelenet és kicsit sem nyögvenyelős, ahogy kialakul a szerelmi háromszög.