Boldog új évet mindenkinek! Végre ismét lehet szeretőzni, ha a szünet alatt nem lehetett (kivéve, ha éppen mostanra lett valamelyik partner beteg vagy nem szakítottak épp a szeretők)... Így vagy úgy, én az egyik karácsonyi filmélményemet osztanám meg veletek. Teljesen gyanútlanul ültem be a gyerekeimmel moziba. De mindig szembe jön a téma...



Millió lebukásnál hangzik el, hogy miért, ő mit tud, amit én nem? Neki mije van, amim nekem nincs? Általában költői kérdésnek szánják, hiszen az a férj/feleség, aki épp rájött, hogy mellette még egy személy is intim kapcsolatban van a partnerével, pont, hogy NEM akarja tudni, miben jobb a másik. Azt szeretné hallani, hogy á, semmi extrát nem tud, nincs is jelentősége, csak egy botlás volt, de már megbántam, csak téged szeretlek. Aztán vagy megkapja ezt a sablonválaszt, vagy sunnyognak neki valamit, de még az se kizárt, hogy keményen az arcába tolják az igazságot. Amire persze védekezően illetve vádaskodva fog reagálni.

De mi van akkor, ha egy elvetemült varázslatnak köszönhetően a férj éppen a feleség testében lakozik és alkalma van első kézből (és egyéb testrészből) megtapasztalni, hogy milyen a nőnek a szeretővel? Gondolom, ahhoz azért francia „romlottság' kell, hogy egy ilyen „perverz” dolgot beletegyenek a forgatókönyvírók egy családi filmbe... Amely egyébként is bővelkedik altesti poénokban.

A filmben ráadásul nem csak férj és feleség migrál testből testbe, hanem részt vesznek a körforgásban a gyerekek és a nagymama is, szóval mindenki kipróbálhatja, milyen fiúként lánynak lenni, lányként fiúnak, gyerekként felnőttnek és felnőttként gyereknek, valamint tiniként idősnek, és így tovább. Mondanom sem kell, hogy kiapadhatatlan humorforrás a sztereotípiák állandó felrúgása.

Ami bennünket konkrétabban érdekel, az persze a hűtlenséghez kapcsolódó főszál. A családanya ugyanis szeretőt tart egy kollégája személyében, de erről a férje mindaddig nem sejt semmit, amíg csak telefonon keresztül érintkeznek, mert a telefonját mindenki a saját személyiségénél tartja, testtől függetlenül. Az anya azonban a 7 éves kislány testébe költözik, az apa pedig egyszer csak a neje testében ébred. És ekkor lepi meg a szerető, személyesen...

Mi, nézők persze már tudjuk, hogy le fog bukni, hiszen látjuk az üzenetváltásokat. A nő próbálja elkerülni, hogy a szeretője randizni akarjon vele, de végül bekövetkezik az elkerülhetetlen. A neje testében lévő férj persze először felháborodik a közös ismerős szokatlan közeledésén, de hamar kapcsol, a kislány testében lévő feleség meg magyarázkodni kényszerül. Ebből például kiderül, hogy két éve nincs is szex odahaza, szóval annyira azért nem meglepő, hogy a nő félrelépett.

Jön a kamu duma arról, hogy csak egyetlen egy alkalommal történt, és nem jelentett semmit... Mígnem a férj felhívja a szeretőt, randit beszél meg vele egy kávézóban és kihúzza belőle az igazat: mióta tart a viszonyuk, hányszor voltak együtt (nem túl hihető, de a szerető pontos számot mond), és persze arról is szó esik, hogy mi a helyzet az érzelmekkel: a szerető egyértelműen többet lát a dologba, mint a nő. A pasi tulajdonképpen azt szeretné, ha a nő otthagyná a férjét. Azt igazából nem tudjuk meg, hogy a feleség hogyan érzett a szeretője iránt, mielőtt az egész lebukás bekövetkezett. Nagyon nem lehetett oda érte, mert kifejezetten a férfi nyomul minden jel szerint.

Mindenesetre a részletek kiderülése után a kislánytestben lévő feleség hiába próbál magyarázkodni, a férj „bosszút” esküszik, elmegy a szerető házába és ott is éjszakázik.

Tulajdonképpen nem így tervezi, nem gondolja, hogy majd hagyja magát elcsábítani női testében egy férfi által, akit elvileg éppen gyűlölnie kellene, de ez történik... És másnap reggel feldobva sétál haza, hogy összecsomagoljon, mert annyira jó volt ez az éjszaka, hogy akkor ő most tényleg oda is költözne a pasihoz... Még meg is mondja a nejének, hogy megérti, miért csalta meg, hiszen a szerető sokkal jobb nála. Azért ez tényleg elég vicces.

Viszont az is nyilvánvaló, hogy ennek semmi értelme, illetve a feleség azért tiltakozik annyira ellene, mert esze ágában sincs a családi káoszt egyedül menedzselni, főleg úgy, hogy nem lévén felnőtt, gyakorlatilag semmit nem tud elintézni. Tehát a férjének tett nagy vallomás, hogy igazából őt szereti, és vele akar maradni, egyáltalán nem feltétlenül őszinte. Persze, vele akar maradni, hogy megoldják a helyzetet, de ettől még a férj ugyanolyan idióta marad és persze amíg vissza nem térnek a saját testükbe, addig a szex kérdése sincs megoldva.

Egy merész húzással lehetett volna poliamor kapcsolat az egészből, bár elég genderfluidra véve a figurát... Mindenesetre a történet befejezetlen marad.

Volt még egy hűtlenségi szál benne: a nagymama 17 éves unokája testébe költözve egy csapásra megcsalta a saját öreg vőlegényét (aki úgyis impotens), meg az unoka pasiját is, hiszen egy másik sráccal szűrte össze a levet egy házibulin.

De a férj a feleség testében a szeretővel minden tekintetben elég merész és amellett, hogy vicces, azért elgondolkodtató is. Hányan vállalnának ilyen élményt, ha módjukban állna?