Kapualj. Erdő. Iroda. Raktár. Autó. Nyilvános WC. Ezek egy része néha tud az izgalmas lenni (szerintem az illemhely nem), de van, aki még egy viszonylag polgári helyszínt is gáznak érez. Hallottam már olyat, hogy inkább menjünk ki az erdőbe és ott szeretkezzünk, mint egy búvóhelyen, ahová mások is járnak. Pedig a legtöbb búvóhely vagy garniszálló tiszta, de van, akit zavar, hogy emberek sokasága veszi igénybe ugyanolyan célból, mint mi magunk. 



A kapualjat nem tudom elképzelni, egy étterem mosdója sem olyan helyszín, amelyért rajonganék, bár lehet, hogy makulátlanul tiszta. Az erdő meglehetősen kényelmetlen, de ha nincsenek szúnyogok, akkor akár romantikus is lehet... Ha már romantika, a regények alapján egy pajtában vagy barlangban is érezheti jól magát az ember, ha úgy hozza az élet - bár attól tartok, a valóságban nem annyira kényelmesek. 

Egyáltalán fontos szempont a kényelem? Kell a jó szexhez ágy? Vagy egy autóban, a motorháztetőn, az irodai széken, esetleg asztalon, a raktár eldugott zugában ugyanúgy lehet élvezni egymás társaságát? Itt szerintem nagyon számít, hogy ki mit tekint szexnek. Illetve, hogy a konkrét szexen kívül akar-e beszélgetni a partnerével. 

Ha a filmekből indulunk ki, az emberek szenvedélyesen bárhol egymásnak tudnak esni, de ezek a menetek meglehetősen rövidek. Ha alkalmi félrelépésről van szó, akkor szinte bármilyen kényelmetlen helyszín megteszi - vannak, akiknek ennyi is elég a kielégüléshez, ráadásul olyan jól lehet filmezni, hogy az izmos csávó felkapja a 45 kilós színésznőt és a falhoz nyomva döngeti meg... Nem tudom, ki próbálta a való életben, de ha csak tényleg nincs valaki nagyon kigyúrva és a partnere tényleg nem pehelykönnyű, akkor az ilyen mutatvány inkább csak kínos lehet. 

Az autó meglehetősen népszerű helyszín azok között, akik nem akarnak szervezkedni (lefoglalni egy búvóhelyet vagy motelszobát macerás, előbbinél főleg illik előre tervezni, amit egyes félrelépők úgy élnek meg, hogy az elrontja a szeretői kapcsolat lényegét, az izgalmat, a váratlant)... De az autónak több hátránya is van: kényelmetlen, nehéz olyan helyen parkolni, ahol biztos nem zavarnak meg, ráadásul az illatok teljesen betöltik, és problémás lesz, ha a tulajnak utána el kell mennie valamely családtagjáért. Ott maradó hajszálak is bezavarhatnak, hogy a véletlen elkavarodott bugyikról és óvszeres zacskókról már ne is beszéljünk.

A legtöbb nem négy fal közötti helyszín hátulütője a kényelem és a tisztálkodási lehetőségek hiányán kívül az, hogy bármikor megzavarhatnak. Még egy irodában is az az érzése az embernek, hogy bárki visszajöhet, és az mindenféle bonyodalmakkal járhat. Van, aki persze élvezi a veszélyt, és éppen emiatt szereti a szokványostól eltérő körülményeket, van, aki pedig csak pénzt és időt akar megtakarítani. 

Aki szobát foglal, az már komótosabb, teljesebb, kényelmesebb gyönyörökre vágyik és mivel általában minimum 2 órát ki kell fizetni, ebben azért már óhatatlanul beszélgetés is lesz. Persze nem egy alkalomtól fog kialakulni a lelki kapocs, de ha elkezdünk rendszeresen ágyban, párnák közt találkozni, akkor van esély rá, hogy komolyabb érzelmekkel kell szembenéznünk. Van, akinél éppen ezért tabu az ágyba bújás, másoknál viszont ez az alap, mert csak így érzik igazinak a szexet.

Persze a legkényelmesebb az, ha valakihez lakásra lehet menni - vagy, mert van egy külföldön élő barátja, aki olyan rendes, hogy rendelkezésre bocsájtja a kéglijét, vagy ő rendelkezik saját, átmenetileg üresen álló hellyel, de olyanok is léteznek, akik emiatt bérelnek - bár ehhez azért már elég komoly szándék kell. Szingli szeretőhöz fel is lehet menni, de ha az illető nem él teljesen egyedül (gyereke van, vagy társbérlője), akkor megint bonyolultabb a dolog, mert a velünk lakókkal olykor történik valami váratlanság és előbb jönnek haza, mint ahogy mi elképzeltük. 

Azt gondolhatnánk, hogy senki nem annyira őrült, hogy belesétáljon a klasszikus vígjátéki (vagy krimibeli) csapdába, és annak ellenére vigye fel a szeretőjét a lakására, hogy van férje/felesége, aki bármikor hazajöhet, de mégiscsak léteznek ilyen emberek... Az már kevésbé valószínű, hogy in flagranti esetén az ágy alatt vagy a szekrényben bújna el a szerető (esetleg az erkélyen mínusz 10 fokban), de jobb, ha hasonló helyzetek kialakulásának esélyt sem adunk. (Lásd pl. a Különvélemény című film nyitó jelenetsorát.) 

Ti milyen helyszíneket kedveltek és melyek nem jöhetnek szóba egyáltalán?