Egyszer mindannyian kezdők voltunk ebben a műfajban, és nem is volt könnyű beleszoknunk abba, hogy kettős életet éljünk. Aki nem tudatosan készült rá, csak úgy belesodródott, az még bizonytalanabb lehet igencsak prózai témák tekintetében. Nézzünk a leggyakoribb kérdéseket, amelyek ilyenkor biztosan felmerülnek.




1. Milyen helyeket kerüljünk civil randik esetén?

Evidencia lenne elvileg, de tulajdonképpen a tapasztaltabbak se figyelnek oda eléggé arra, hogy kerüljék azokat a helyeket, ahol ismerősökbe botolhatnak. Csak, mert kényelmesebb olyan helyre beülni, amit már ismerünk, ne tegyük, ha nem akarjuk, hogy meglásson valaki.

Ugyanakkor ezt a veszélyt teljesen kiküszöbölni nem tudjuk, tehát számolnunk kell a rizikóval és fel kell készülnünk arra, hogy lesznek meleg helyzetek, és akkor is láthatnak, ha mi nem látjuk az ismerőst.

Volt olyan levelezőpartnerem, aki eleve leszögezte, hogy ő nem ül be kávézni sehová, mert nem kockáztat. Aki viszont ennyire be van ijedve, az ne szeretőzzön. Ehhez a műfajhoz kell némi lazaság és pofátlanság. Akiben ez nincs meg, az maradjon otthon.

2. Mikor legyen az első szex?

Az eleve szex céljából induló ismerkedések esetében a férfiak nagyon hamar rá akarnak térni a témára, általában elvárás, hogy már a második, de maximum a harmadik randin megtörténjen a próba... Sőt, nem ritka, hogy azt mondják, ne vesztegessük az időt, nekem elég 15 perc és tudni fogom, hogy akarom-e, akkor már menjünk is szobára.

Igen, a férfiak általában tudják, a nők meg általában nem. Nekik több idő kell, hogy hozzászokjanak a gondolathoz, meg aztán ne feledjük azt sem, hogy a legtöbb férfi annál többre becsül egy nőt, minél nehezebben tudja meghódítani. Igen, tudom, vannak kivételek, ez tagadhatatlan, de ha statisztikailag nézzük, akkor kicsi az esélye, hogy pont kivételbe botlunk.

Nyilván azt sem mindegy, milyen jellegű kapcsolatot keresünk: az, aki hosszú távra és nem csupán szexre keres, nem fogja sajnálni az időt és energiát az ismerkedési szakaszra, hajlandó lesz többször randizni, hosszabban levelezni, igazán megismerni a másik embert.

Az úgymond véletlenül belesodródók esetén egészen más a helyzet, hiszen ilyenkor vagy csak erotikus izzás van, vagy szerelem, de mindenképpen próbálják magukat egy ideig visszafogni... Valószínűleg már csak akkor lesz szex, ha nagyon elvesztik az önuralmukat... Tehát az nem lesz tervezhető...

3. Mennyire legyünk válogatósak helyszín tekintetében?

Egyéni ízléstől is függ, meg attól, hogy ki mennyire türelmetlen már... Volt olyan, akitől azt hallottam, hogy annyira tart a méltatlan körülményektől, hogy inkább piknikezni megy és a természet lágy ölén kerít sort az első alkalomra... Van, akinek meg elég egy autó egy pláza parkolójában vagy valami félreeső helyen. Ha az orális szex is szexnek mondható, akkor lehet első helyszín, mondjuk sokan gondolhatják illúziórombolónak és megalázónak. Nem vagyunk egyformák, tényleg lehetnek olyan zavaró tényezők, amelyektől az embernek elmegy a kedve az egésztől. Bár egy kényelmes autó még mindig szimpatikusabb nekem, mint egy sötét, fűtetlen, dohos lakás. Vagy egy koszos kégli...

4. Ha van kivel, de nincs hol, melyek a civilizáltabb alternatívák?

Ha a természet lágy ölét és a plázaparkolót kihúzzuk, akkor maradnak a hotelek, motelek, garniszállók és búvóhelyek. Pénztárcafüggő is, hogy ki mit engedhet meg magának, de 3 órára már 4500 Ft-ért lehet találni normális garniszállót/búvóhelyet.

A pár órára bérelhető szobák, illetve lakások ugyanis a búvóhely név alatt rejtőznek, érdemes így rájuk keresni. A legtöbb középkategóriás hotelben is ki lehet venni szobát, pár éve még nem kértek ilyenkor személyit, garniban most se kérnek... És a NAV-osok most ne figyeljenek ide, de számlát se sűrűn adnak.

Van, aki a különálló lakást szereti jobban, van, aki a recepcióval rendelkező szállót... A lakás általában macerásabb, előbb is kell foglalni, és van, ahol az átadó személlyel nem igazán kellemes találkozni. Mondjuk egy kedvetlen takarítónő még le is cseszhet, hogy miért nem úgy csináltál valamit, ahogy ő gondolta. Szóval én jobb szeretem a garniszállókat, ahol van egy recepció és ha mondjuk hiányzik valami a szobából, helyben tudsz hívni segítséget.

Nem ciki bemenni a partnereddel, a recepciós és a benti személyzet ezerszer látott ilyet, megszokták és nem ítélkeznek. Különben sem tudhatják, hogy tilosban jártok, hiszen mehetnek oda olyanok is, akik nem hűtlenkednek, csak egy nyugis helyre van szükségük.

Érdemes még a garnikba is előre foglalni, de olykor elég, ha 5 perccel korábban odaszólunk. Általában keresztnevet kérnek és persze bemondhatsz bármilyen nevet. Netes foglalós rendszert én még nem láttam, de lehet, hogy létezik...

Vannak spéci, drágább búvóhelyek jakuzzival, tantrafotellel, hintával... Kezdőknek ez még túl korai, később érdemes ilyeneket is kipróbálni. 

5. Hogyan védekezzünk?

Nagyon kényes kérdés a védekezés, hiszen a nagykönyvben az úgy van megírva, hogy ha nem monogám kapcsolatot folytatunk, akkor kötelező védekezni, de az is igaz, hogy ezt sokan csak a behatolásra értik, az orális szexre nem, akkor pedig csak félmunkát végzünk, ha azonban teljesen komolyan vesszük a védekezést, akkor a dolog élvezeti értéke nagy mértékben csökken. (Éppen most dobtak piacra egy olyan bugyit, amely teljes körűen véd nyaláskor... Most persze kérdés, melyik nő tud elélvezni így nyalásra és melyik férfi szeret műanyagot nyalogatni.)

Másik lehetőség az STD tesztelés, de itthon ennek annyira nincs divatja, és olyan drága is (kb. 30e Ft/fő), hogy szerintem elvétve akad ember, aki bevállalja, hogy aláveti magát és addig csak maximálisan védekezve szexel. Tartsuk észben: ha mindkettőnknek több partnere van, a hivatalos partner viszont nem tud az alternatívról, akkor ő nem lesz tudatában annak a rizikónak, ami a védekezés nélküli szexszel jár.

Szerencsére a nemi betegségek többsége nem halálos, de kellemetlenségeink azért lehetnek belőlük és így is le lehet bukni, sőt, így lebukni sokkal cikibb, mint valami mással. Javaslom azért mindenkinek, hogy olvasson utána, milyen következményekkel járhat a védekezés nélküli szex.

A betegségeken túl ugye a nem kívánt terhesség is veszélyt jelent, és védekezés mellett is becsúszhat gyerek. Tudom, mennyire nem szeretünk erre gondolni, de ahol behatolásos szex van, és a nő még termékeny, ott bizony nem zárható ki, hogy ez is megtörténik. A megszakításos együttlét elég jól működik, de ehhez nagyon meg kell bízni a pasiban, vagyis ki kell őt ismerni.

6. Mi az elvárás higiénia tekintetében?

Első és legfontosabb: legyünk tiszták, illatosak, lehetőleg mossunk fogat randi előtt, de ha erre nincs mód, egy rágó is megteszi. Főleg ebéd utáni találka esetén érdemes odafigyelni. Ha napközben leizzadtunk, zuhanyozzunk is le. Ha mást nem, a kezünket és az intim testrészeinket mossuk meg. Ne használjunk nagyon erős illatú tusfürdőt, dezodort és nedves törlőkendőt sem. 

Sokan akkor szembesülnek azzal, hogy már nem divat az intim szőrzet, mikor kilépnek a szeretői piacra. Nem csak a férfiaknak vannak, illetve lehetnek ezzel kapcsolatos elvárásaik. Jó ezt még idejekorán tisztázni, és persze azzal is érdemes számolni, hogy ha először szánjuk rá magunkat az intim szőrtelenítésre, akkor nagyon sok kellemetlenséggel szembesülhetünk. Pl. szőrtüszőgyulladással, hogy mást ne mondjak.

7. Hogyan kerüljük el a lebukást?

Visszautalnék az 1. pontra. Ne menjünk olyan helyekre, ahol felismerhetnek! Ne parkoljunk ismert garniszálló előtt egy nagy forgalmú út mellett! Egyáltalán ne legyen túl feltűnő autónk...

Nyilvánosság előtt ne csókolózzunk, ne sétáljunk kézen fogva! Főleg a lakhelyünk közelében.

Alap, hogy ne hívogassuk egymást állandóan és ne sms-ezzünk, biztosabb az e-mail, amit ne hagyjunk soha nyitva, lehetőleg eleve anonim üzemmódban használjuk.

Igen gyakori lebukási mód óvszeres csomagocskák felbukkanása valahol, ahol amúgy semmi keresnivalójuk nem lenne.

A feleségek szaglása kiváló, alaposan mossanak arcot a férfiak orális szex után... A nők meg ne használjanak erős parfümöt. Leginkább semmilyet... És a nem csókálló rúzst is jobb elfelejteni. Meg a mindenhol nyomot hagyó sminket. 

Ha elég hosszan tart a kapcsolatunk vagy sokat kalandozunk akár még váltott szereplőkkel is, egyébként valószínű, hogy nem lesz elkerülhető a lebukás. Azt tanácsolnám, legyen forgatókönyvünk erre is, de tudom, hogy kezdőként az ember nem is mer belegondolni.