Sokan gondolják, hogy fizetős szolgáltatás igénybevétele nem hűtlenség. Hiszen nincsenek érzelmek (biztos ez?), nincs veszély (legalább is akkor nincs, ha védekeznek), az egész nem szól másról, mint fizikai szükségletek kielégítéséről.

bm

 

Mondanom sem kell, de azért mondom: a fizetős szolgáltatásokat általában férfiak veszik igénybe és nők nyújtják, noha léteznek más verziók is: a nőket kiszolgáló gigolók, a férfiakat kiszolgáló férfi prostituáltak, a nőket kiszolgáló női és férfi szexmasszőrök - hogy most csak a legális lehetőségeket soroljuk fel.

Mint más sokszor megállapítottuk, az, hogy mi számít hűtlenségnek, egyéni meghatározás kérdése, attól kezdve, hogy a mással való fantáziálás, vagy kávézgatás már annak számít egyesek szemében, addig, hogy a mással űzött szex sem számít annak, ha nincsenek érzelmek... Vagyis azt, hogy a prostihoz vagy szexmasszázsra járás minek számít, magának a szolgáltatást igénybe vevő illetőnek, no meg leginkább a partnerének kell eldöntenie (a partner sokkal szigorúbb szokott ebben lenni).

De miért megy valaki hivatásoshoz, mit kaphat ott, és milyen előnyei vannak ennek a módszernek a nem fizetős változatokhoz képest? Arra is kíváncsi lennék, ki mit viselne el nehezebben: ha megtudná a férjéről/feleségéről, barátjáról, barátnőjéről: hogy masszázsszalonba ment, hogy prostihoz (jár vagy olykor elmegy), illetve, hogy klasszikus módon hűtlen hozzá.

De nézzük az alapesetet: a házas férfi felkeres egy prostituáltat. Vajon mi viszi rá? Ezt tartja a legegyszerűbb módnak arra, hogy szexhez jusson, olyan szexpraktikákat is megéljen, amelyekre a felesége nem hajlandó, vagy amilyeneket ő a feleségétől soha el sem várna, mert az egy tisztességes nőhöz nem illik? Vagy megy, mert a haverok is mennek, és ez a csoportfoglalkozás része? Megy, mert nincs ideje civil nőt felszedni, vagy nem akar érzelmi bonyolódást? Esetleg nem is lenne képes civil nőt felszedni, vagy ha képes lenne is, az túl sok macerával járna? Megy, mert a prostit nem kell emberszámba venni és az igényeire tekintettel lenni? Megy, mert dominánsnak érezheti magát akkor is, ha az élet többi területén erre nincs módja? Megy, mert olyan szép nővel lehet így együtt, akire saját erejéből nem futná? Megy, mert az a nő elfogadja, dédelgeti, beszélget vele? Mert legalább úgy tesz, mintha élvezni, és esetleg tényleg élvezi is? Hiszen olykor ők is élvezik, nem?

És mit érez, miközben van 5-10 perce (ez az útszéli numera), vagy egy egész éjszakája akár (amiért vagyonokat fizet)? Vajon megalázónak vagy épp ellenkezőleg, mámorítónak érzi az együttlétet? Az jár a fejében, hogy miért kell nekem azért is fizetnem, hogy leszopjanak, vagy az, hogy de jó, hogy ilyen egyszerűen leszopathatom magam? Lenézi a prostit, eszközt lát benne? Vagy emberként közelít hozzá? Esetleg sajnálja, és szívesen lebeszélné arról, hogy ilyen méltatlan munkát végezzen? Vagy el van varázsolva a szépségétől és az intelligenciájától? (Éppen ezért nem is érti, miért csinálja ezt...)

Megenged magának némi emberi gesztust? Esetleg őszintébb, mint valaha, és kibeszéli az otthoni problémákat? Szexterapeutaként és barátnőként is alkalmazza, reméli, hogy a lány is kötődik hozzá valamelyest? Vagy vigyáz arra, hogy soha ne menjen kétszer ugyanahhoz, nehogy véletlenül megkedvelje? Státuszszimbólumnak tekinti, hogy csak bizonyos alkatú, korú, hajszínű, intelligenciájú nőkkel szexel az otthoni, hivatalos partnerén kívül - ha vele egyáltalán még csinál valamit?

Nyilván mindenki másképp áll hozzá egy kicsit, noha léteznek alapminták. De szimplán abból, hogy prostihoz ment vagy jár valaki, még nagyon keveset tudunk az okairól és az érzéseiről.

És hogyan reagál vagy reagálna a feleség? Van feleség, aki tudja vagy legalább is sejti, mi folyik, van, aki engedélyt is ad rá, mert így nincs veszélyben a kapcsolati státusza, az "csak" üzlet, jelentéktelen, nem kell vele foglalkozni, legalább békén hagyják... Van, akit viszont sokkal jobban sért ez, mint ha a férjének más, civil nővel lenne kalandja vagy viszonya. Vagy retteg az elkapható betegségektől, és nem hiszi, hogy a védekezés tökéletes lenne (a gumi használata főképp orális szex esetében vajon mennyire általános)?

Az is plusz félelem lehet, hogy a prostit sokkal fiatalabbnak és szebbnek képzeli, mint önmagát, amennyiben tényleg nem az útszéli kategóriáról van szó, hanem egy színvonalasabb nőről. Nem fog a férj fanyalogni, ha "tökéletes" testű partnerrel is szexelhet pénzért attól, amit otthon kaphat? (A tökéletes test alatt most mindössze azt értem, hogy olyan testű nő, aki az adott férfinak leginkább megfelel ízlésben, és ez lehet egy 120 kilós bombázó is, nem csak a képregényekben ábrázolt klasszikus modell.)

És milyen érzés az, hogy a partnerünk fizet a szexért? Persze, ha szeretője van, az is költségekkel jár, és nyilván van olyan, aki minden egyes fillér miatt kiborul, amit a férfi a saját gyönyörére költ, de ha az a fizetés konkrétan és teljesen egyértelműen a szexuális szolgáltatást célozza, az nem csökkenti a pasi ázsióját? (Most nem térek ki a prosti és a szexmasszőr közötti különbségekre, de ti megtehetitek.)

Ne csak a férfiakkal és az explicit prostitúcióval foglalkozzunk azonban: hiszen a nők számára is nyitottak némely lehetőségek. A gigolo igénybevétele azonban kifejezetten nem csak és elsősorban a szexről szól, ha jól tudom, sokkal fontosabb a körítés, és általában nem férjes asszonyok alkalmazzák, hanem azok, akiknek nincs hivatalos partnere. (Helyesbítsetek, ha tévednék.)

A szexmasszázs azonban nők számára is igénybe vehető, és "tényleg csak" bizonyos szextechnikák passzív élvezéséről szól. Vajon ezt ki tekinti hűtlenségnek, ki nem? Bevallja az ilyen masszázsra ellátogató nő a partnerének, hogy elment, és ott mit tapasztalt? Milyen érzés a partnernek, hogy egy idegen férfi keze, esetleg nyelve érintette a nejét, barátnőjét, noha tudja, hogy a dugás kizárt? Mennyiben más, ha a masszőr nő? Ez esetleg éppenséggel izgató a pasinak? Vagy eleve abból indul ki, hogy vele van baj, ő nem elég ügyes, türelmes, ezért kívánkozik a partnere egy profi kezei alá?

Vajon a nők számára milyen élmény ez? Tényleg totálisan személytelen és csak a technika miatt mennek, vagy a szeretőkeresés és alkalmi kaland nyűgeitől mentesen, biztos élvezetet várva? Vagy az idegen kéz, nyelv varázslatára vágynak? Ha a masszőr olyan élményekben részesíti őket, amilyenekben a partnerük soha, rászoknak a profira, vagy megpróbálják átültetni a technikákat az otthoni szexbe?  És mi van, ha a pasijuk élből elutasítja, hogy egyáltalán beszéljenek ezekről az élményekről?

És a nőknél is felmerül természetesen a kérdés: nem megalázó a számára, hogy fizet egy szexuális szolgáltatásért, és kitárulkozik egy olyan ember (férfi vagy nő) előtt, aki a fene tudja, miket gondol róla?

[polldaddy poll=7822704]

[polldaddy poll=7822710]