Aki regisztrál a Viszony.hu-ra, arról elvileg azt feltételezzük, hogy komolyan gondolja a szeretőkeresést, legyen akár szingli, akár házas, akár valahol a kettő között. Persze a valóságban sokan jelentkeznek kíváncsiságból, kalandvágyból, elkeseredettségből, vagy csak azért, mert emberi szóra vágynak, arra, hogy valaki meghallgassa őket.


Ha nem azok közé tartozol, akik csak alibiből regisztráltak, hanem valóban akarsz szeretői kapcsolatot, és valóban szeretői, nem pedig másfajta kapcsolatot szeretnél, akkor rengeteg dolog van, amit meg kell tenned annak érdekében, hogy elérd a célodat. És nem kétséges, hogy rengeteg dolog hátráltatni fog ezen az úton. Nézzük, melyek ezek és hogyan küzdheted le az akadályokat!

  1. Nem gondoltad át alaposan, milyen kapcsolatra vágysz és annak mennyi a realitása

A regisztráció előtt érdemes átgondolni, hogy vajon mennyire komoly a szeretői kapcsolat iránti vágyad. Nincs azzal semmi baj, ha csak levelezgetni szeretnél, de akkor legalább légy tisztában vele. Nyilván nehéz lesz olyan partnert találni, aki szintén ezt szeretné és semmi többet, vagy bevallottan többet szeretne, de aztán mégse jut tovább. Ha azonban nem gondolod át, mire leszel képes a valóságban, akkor nem csak a partnereket, hanem önmagadat is becsapod.

Ne első felindulásból regisztrálj, gondold át az életed, mi fér bele és mi nem, van-e annyi időd, hogy még egy kapcsolatot folytass, milyen kifutásai lehetnek egy szeretőzésnek, ezekből mi az, amit biztos nem szeretnél, és így tovább. Légy tisztában a vágyaiddal, a realitásokkal és azzal, hogy mennyi esélyed van ezt megvalósítani.

 

  1. Nem vagy független és gyötör a lelkifurdalás

Noha per pillanat a Viszonyon meglepő módon nagyobb arányban fordulnak elő függetlenek, azért bőven akadnak olyanok is, akik titkolják szándékukat az elsődleges partnerük elől. Ha nem bírod a kettős élet terhét és valójában nem tudnád élvezni a szeretői kapcsolatodat, túlságosan félsz a lebukástól, az vagy már a keresés fázisában lesz nagy hátrány, vagy azt követően teszi majd pokollá az életed. Ha nem tudod elszánni magad arra, hogy így élj, ha ez nem fér bele az énképedbe, akkor nem leszel jobb helyzetben, mint előtte.

Mindenki más élethelyzetben van – lehet, hogy a megoldás az, hogy kiteríted a kártyákat a partnered előtt és átbeszéled vele, hogy nyitott kapcsolatot szeretnél, de létezik olyan élethelyzet is, amelyben ez nem lehetséges: ilyenkor vagy elfogadod a saját vágyaidat, vagy lemondasz az alternatív kapcsolatokról. De önmagad marcangolása semmi jóra nem vezet.

 

  1. Nem teszel az ismerkedésbe elég időt és energiát

Ahogy a klasszikus társkeresés, ez is nagyon időigényes és foglalkozni kell vele. Néha benézni nem lesz elég, a férfiaknál már a válogatás is sok időt vesz el, és ha elkezdenek csevegni, levelezni, akkor annak a ritmusát fenn kell tudni tartani. Ha egyre kevesebbet írsz, hamar elveszted a kedved, ha úgy látod, hogy a nő nem áll 2-3 napon belül kötélnek, akkor minden egyes kezdeményezésed hiábavaló lesz. Természetesen a nők is kihátrálhatnak a levelezésből, de legtöbbször azért teszik, mert nem látják, hogy a férfi akár minimálisan is hajlandó udvarolni vagy tényleg érdeklődni irántuk. Egy szeretői kapcsolat emberi kapcsolat, gondozni kell, nem ketyeg el magától. Már attól a pillanattól gondozni kell, hogy elindul az ismerkedés, mert különben sose lesz belőle semmi. Úgyhogy ne remélj csodákat: törődj a szeretőjelölteddel és később a szeretőddel.

 

  1. Nem mersz a tettek mezejére lépni

Noha vannak a férfiak között is olyanok, akik hónapokig levelezgetnek, de találkozni nem lehet velük, inkább a nőkre jellemző, hogy amikor szembe kellene nézni azzal, akivel addig leveleztek, inukba száll a bátorságuk. Vagy a randiig még eljutnak, de addig már nem, hogy a beszélgetésen túl bármi történjen. Mint más jellegű ismerkedéseknél, itt is sok-sok fázisban elhalhat a történet, és csak a legkitartóbbak, legmotiváltabbak jutnak el addig, hogy valóban legyen kapcsolatuk.

 

  1. Noha eljutottál a tettekig, utána visszakozol (vagy a partnered visszakozik)

Ennyi akadály legyőzése után az első alkalom még mindig elsülhet rosszul is, sőt, az esetek nagy részében nem életünk legnagyszerűbb délelőttjét vagy délutánját fogjuk átélni. Ilyenkor dönthetünk úgy, hogy adunk még egy esélyt egymásnak, de úgy is, hogy ennyi elég volt. Egyesek a jól sikerült első alkalom után is visszakoznak, mert megijednek. Mások kitartanak. Kapcsolat csak olyan emberek között lesz, akiknek nagyon fontos ez az egész és hajlandóak összecsiszolódni, megismerni egymás valódi énjét.

 

  1. A kudarcos történetek után nincs erőd újrakezdeni

Ha online ismerkedsz, bizony elég valószínű, hogy számos alkalommal fogsz csalódni számos okból. Mikor még nem szoktál hozzá, ez nagyon drámai lehet számodra. Egy titkos kaland minden érzékünkre hat, nagyon megváltoztathat, ha vége szakad, az ugyanúgy fáj, mintha egy hagyományos szakítás, olykor még rosszabb, mert még el se gyászolhatjuk, ha titkolnunk kell. Ezek után újrakezdeni nagyon nehéz lehet. Erős motiváltság és érzelmi reziliencia kell hozzá.

 

  1. Hosszú távon nem vagy képes megelégedni egy ilyen jellegű kapcsolattal

Végre megtaláltad azt az embert, akivel titkos (vagy kevésbé titkos) viszonyt folytathatsz. De rájössz, hogy neked ez nem elég. Többre vágysz. Felrúgod a szabályokat. Követelőzni kezdesz, azt akarod, hogy a szeretőd elváljon. Vagy, ha független, vállalja fel a kapcsolatot. Ez nem igazán fair a másikkal szemben, hiszen nem erre „szerződtetek” és könnyen a kapcsolat végéhez vezet. Ha ebbe a fázisba jutsz, érdemes alaposan átgondolnod, hogy valóban megéri-e borítani és ezzel elveszíteni, amid van, vagy inkább elfogadod a realitásokat.

Egy jól működő szeretői kapcsolathoz nem csak mindkét fél szenvedélyére, de mindkét fél józanságára is szükség van.