Nehéz lenne megmondani, vajon az összes társkeresőn létrejövő összes első randi hány százalékára mennek el úgy a felek, hogy csak alkalmi szexet akarnak, hány százalékára úgy, hogy komoly kapcsolat lebeg a szemük előtt, és hány olyan van, akinek igazából fogalma sincs, mit szeretne. Elvileg egy hűtlenséges társkeresőn a célok körülírhatóbbak, hiszen azt feltételezzük, hogy az emberek itt szeretőt keresnek. És úgy, hogy alapvetően már van valakijük.

De, ahogy már korábban is láttuk, ez azért nem ennyire egyszerű. Mert itt is kereshetnek alkalmi szexet, itt is van olyan, aki nem független és akadnak, akik szerelemre vágynak (egyesek meg is találják), sőt, még azt se zárom ki, hogy valaki férjet vagy feleséget keres, mert azt reméli, hogy egy válás felé tartó partnerből előbb-utóbb házastárs lesz. Ez sem teljesen kizárt, de házasság céljából azért nem egy szeretőkeresőt ajánlanék.

A szándékok és az élethelyzetek függvényében azért elmondható, hogy bármi lehetséges: egymásra találhat két szingli is, meg két házasságban élő, meg vegyesen, van, aki titokban keres szeretőt a fix partnere mellett, van, aki nem titkolja, sőt, olyan is lehet, aki hazaviszi a szeretőjelöltet bemutatni a férjének/ feleségének. De azért általában nem ez a jellemző. És itt most azokat a pontokat soroljuk fel, amelyek általában mások egy viszonyos első randi, mint egy általánosabb társkeresőn szervezett első randi esetében.

 

  1. Valószínű, hogy a találkára napközben, munkaidőben vagy közvetlen azután kerül sor, és nem este. Előfordulhat akár a kora hajnal is, egyszer egy nem túl szimpatikus levelezőtárs pasi kifejtette, hogy volt egy reggel 7 órás randija, ami 5 percig tartott, meg megállapította, hogy nem tetszik neki a nő. Mondjuk reggel 7h-kor ember legyen a talpán, aki a legjobb formáját hozza.
  2. Lehet, hogy a helyszín megválasztásánál fontos szempont, hogy lehetőleg olyan helyen legyen, ahol senki nem ismeri a feleket. Van, aki annyira retteg a lebukástól, hogy még egy kávézóba se mer beülni.
  3. Valószínű, hogy a randizók nem csípik ki különösebben magukat, mert nem akarják, hogy bárki észrevegye rajtuk: ők most találkára mennek. Még az is gond lehet, ha a nő beparfümözi magát, mert a szeretőjelölt felesége már egy csók után is gyanút foghat.
  4. Megeshet, hogy végig kell hallgatni, ahogy a partner a nejével/ férjével beszélget telefonon és ezen nem illik megsértődni. Egy klasszikus ismerkedésnél bunkóságnak számít, ha valaki egyáltalán felveszi a telefont (na jó, ez így túlzás), de az, hogy hosszan beszéljen, főleg nem illendő, viszont, ha titkolja, hogy éppen hol és kivel van, akkor simán lehet, hogy a randit ilyesmi zavarja majd meg.
  5. Nyíltabban beszélnek a szexről rögtön az elején. Nem mindenki, persze, de átlagban az első randira már szó esett elég sok dologról, ami a szexszel kapcsolatos. Sőt, nem egy olyan pasi van, aki egy kis beszélgetés után máris szobára akar menni: ha eleve így volt megbeszélve, akkor lehet, hogy el is jutnak odáig.
  6. Vannak olyan első randik, amelyek azonnal négy fal között kezdődnek. Vagy, mert a levelezés során annyira egymásra kattantak a felek, hogy már nem is tartják szükségesnek a beszélgetést, vagy mert annyira nehezen érnek rá, hogy nem akarják kávézgatással vesztegetni az időt. Persze az ilyen történetekből nem szokott tartós kapcsolat kialakulni, bár nem kizárt az sem. (Függetlenek között is van ilyen, persze, csak ők használhatják a saját lakásukat, míg a nem függetleneknek külön szervezni kell kéglit is.)
  7. Másokról (lásd exek és jelenlegi partner) beszélni nem tabu, hanem természetes. Jobb, ha tisztában vagyunk egymás múltjával és jelenével, nem kell szégyenkeznünk. Azért az, hogy ez milyen stílusban történik és a beszélgetés mekkora százalékát tölti ki, már egészen más kérdés: ha valakivel ismerkedünk, akkor iránta érdeklődjünk elsősorban, ne a valaha volt összes partnerünkről meséljünk egész idő alatt.
  8. Lehet, hogy tetszünk egymásnak, mégse lesz az egészből semmi. Akadályt jelenthet, ha képtelenek vagyunk ugyanabban az időben ráérni, vagy olykor-olykor sikerülne, de ez túl bizonytalan ahhoz, hogy rendszeressé váljon és akkor inkább már bele se vágunk. Vagy nagyon mást gondolunk arról, hogy mi a szeretői viszony lényege, illetve mire van szükségünk. Bármennyire is tetszene egy pasi, ha kijelentené, hogy ő nem hajlandó velem két randi között kommunikálni, akkor nem kellene egy alkalomra sem. És van olyan, aki azért nem kezd el egy kapcsolatot, mert úgy ítéli meg, hogy beleszeretne a másikba, az pedig veszélyeztetné a házasságát, így inkább időben megszakítja a folyamatot.
  9. Előfordulhat, hogy az első randin derül ki, hogy a másik mégsem akar ilyen jellegű kapcsolatot, csak eljátszott a gondolattal. Vagy közvetlenül a randi előtt mondja le. Esetleg kiderül, hogy arra az egy alkalomra kapott „engedélyt” a partnerétől, így ő ugyan szívesen folytatná, de nem teheti.

Ahogy a fentiekből is következik, szeretőt találni egyáltalán nem egyszerű, még az sem elég, ha bejövünk egymásnak: rengeteg más faktornak is stimmelnie kell.