Ha férfi vagy:

Ne számíts például könnyű, komplikációk nélküli szexre, amely állítólag minden férfi álma. Nem azt mondom, hogy nem akad egyetlen nő sem, aki ilyesmire vágyik, de az nem a szeretőkeresőn kavar, hanem valamelyik szexpartnerkeresőn, és annyi ajánlatot kap, hogy alig győz választani. A nők durván 95%-a nem alkalmi partnert keres egy olyan társkeresőn, mint a viszony, hanem mást: lehet, hogy csak elismerést és bókokat, lehet, hogy kalandot (de azt sem könnyű, eldobható szex formájában), lehet, hogy egy pszichológust, vagy esetleg tartós kapcsolatot. Végül is a szerető fogalmában benne van, hogy nem 1-2 alkalomra szól és nem csak a testnedvek cseréje a lényeg.



A könnyű szex persze bejöhet, ha nagyon csábító vagy, de ha utána dobod a nőt, akkor számíts rá, hogy fel lesz háborodva és ennek a következményeit esetleg pár méltatlankodó levél formájában is el kell viselned. Kivéve, ha a nő nem élvezte a szexet: akkor nyugodtan elsétálhatsz, még hálás is lesz érte, hogy nem kell többé szóba állnia veled.

Ne számíts arra, hogy hamar célba érsz, ha még kezdő vagy a pályán. Főleg, ha olyan leveleket írsz, mint: Szia, akarsz ismerkedni?
Ha nem udvarolsz és nem fogalmazol meg legalább pár sort, ha nem válaszolsz rendszeresen, amikor írnak neked, ha túlságosan nyomulsz, vagy ha nem nyomulsz egyáltalán, ha kritizálsz, és még folytathatnám a sort... Ha könnyű és felejthető kalandot akarsz, akkor ne szeretőkeresőn próbálkozz, ez nem az a hely.

Hacsak nem vagy nagyon sármos/tapasztalt/jóképű, ne gondold, hogy az első randik szexbe torkollnak. Vagy, hogy elég 1-2 nővel randizni, és megtalálod, akit keresel. Abban se érdemes nagyon bízni, hogy ha egy nő már nagyon kedves volt veled levélben, akkor biztos le is akar veled feküdni. A személyes találkozás teljesen megváltoztathatja a véleményét. Vagy bizonytalanná teheti: ha mindenképpen döntésre akarod kényszeríteni, akkor a bizonytalankodót is elriaszthatod.

Ne hidd, hogy egy szeretőkeresőn csupa magabiztos és szexuálisan nyitott, felszabadult nőt találsz. Lehet, hogy épp azért vannak itt, hogy magabiztosabbakká váljanak. És lehet, hogy meglepően prűdek is akadnak közöttük.

Ne számíts arra, hogy rángathatod a nőket, ahogy a kedved tartja, és ha kapcsolatba kezdesz, nem várják el tőled, hogy levelezz/telefonálj/csetelj velük rendszeresen. Ne várd, hogy lekapcsolják az érzéseiket, amikor neked épp nincs olyan hangulatod, hogy foglalkozz velük. Ha nem vállalsz felelősséget a kapcsolatodban, akkor bele se kezdj.


Miben ne reménykedj nőként?

Például abban, hogy hosszú távon levelezgethetsz valakivel, aki majd nem akar veled találkozni és szexelni... Már, ha ebben reménykednél... Bár velem előfordult, hogy hosszas csetelgetés után soha nem találkoztam valakivel: de szerintem ez inkább atipikus, az illető inkább csak nagyon ráért és nem volt igazán elszánt a szeretőkeresés terén...

Az is valószínűtlen, hogy egy pasi két hónapig várjon arra, hogy végre beleegyezzünk egy randiba. (Velem ugyan megtörtént, de számítani nem számítottam rá, főleg arra nem, hogy még össze is jövök vele. Pedig de...)

Ne reménykedj benne, hogy hamar megtalálod azt, akit keresel (ha egyáltalán tudod, hogy mit/kit keresel). Lehet, hogy nagyon sok randin kell átküzdened magad, nagyon sok hülyeséggel kell megbirkóznod, és közben hideget és meleget is kapsz. Ne reménykedj abban, hogy mindenkinek tetszeni fogsz (kivéve, ha kimondott szépség vagy, de még akkor se biztos, hogy minden pasinak bejössz).

Ne számíts rá, hogy mindig bejönnek a megérzéseid, és aki neked tetszik, annak feltétlenül te is kellesz - főleg hosszabb távra. Ha elég csinos vagy, akkor rövid távra sokaknak kellesz majd, de a hosszú táv egész más tészta. Sőt, lehet, hogy olyannal is összefutsz, aki azért táncol vissza, mert attól fél, hogy túlságosan is tetszel, és ez érzelmi bonyodalmakhoz vezetne, így inkább bele se kezd az egészbe.

Ne reméld, hogy csupa úriemberrel hoz majd össze a sors. Lesznek ilyenek és olyanok is, akiknek fogalmuk sincs, hogy illik viselkedni egy nővel.

Ne reménykedj abban, hogy a szeretőd nem szereti már a feleségét, illetve nem szexel vele. Persze ez lehetséges, de kifejezetten így keresgélni nem túl okos dolog. Ugyanúgy botorság azt várni, hogy a szeretőnk majd elválik... Nincs kizárva, de a lehető legkevesebbet álmodozzunk róla, ha jót akarunk magunknak.


A fentiek persze sztereotípiák alapján fogalmazódtak meg, hiszen vannak, akik férfiként se alkalmi szexre vágynak, és nőként sem reménykednek abban, hogy hosszan lelkiznek velük, mielőtt sor kerülne az első randira.

Az, hogy mi mindenben nem kéne reménykednünk, még nem jelenti, hogy ezek a dolgok soha nem is következnek be. Például nem ajánlanám, hogy azzal az elképzeléssel vágjunk neki, hogy végre megtaláljuk a nagy szerelmet, pedig ez is bekövetkezhet.