A napokban kaptam egy üzenetet: egy, a viszony.hu-ra frissen regisztrált férfi kérdezte meg, hogy mire számíthat a társkeresőn, én biztos tudom... Hááát... Hogy ő konkrétan mire számíthat, arról fogalmam sincs, különben jövendőmondóként keresném a kenyerem, de úgy hiszem, érdemes összeszedni, hogy mire készüljön fel lelkileg, aki itt belép. Körülbelül mindenre.

hidine-dating-site

Ha már járt más társkeresőn, azért az ott szerzett tapasztalatokat bőven fogja tudni alkalmazni. Itt is ugyanúgy érdemes rendesen kitölteni a profilt, azzal a különbséggel, hogy saját fotót nem igazán tanácsos kitenni, de valami jópofa képet, avatart azért igen. Tudom, van, aki az izmos felsőtestre esküszik, hát, nem tudom, nekem sose jött ez be - mármint nem az izmos felsőtest, azzal semmi bajom, de profilképként inkább valami rafináltabbat szeretek látni. Ami nem csak a testiségre utal, bár a szex egy szeretőkeresőn a legfontosabb dolgok közé tartozik, de mégsem szimpla szexpartnerkeresőről van szó.

Ami az adatlapot illeti, noha léteznek paranoiások, akik szerint már az is árulkodó, hogy hány évesek, és hány gyerekük van, én nem hiszem, hogy ezeken a dolgokon le lehetne bukni, de biztos több a fals adat egy hűtlenséges tárkeresőn, mint egy legitim kapcsolatot célzón, hiszen az ördög nem alszik. Viszont már az első levélben tisztázni is lehet akár, hogy bizonyos dolgok nem pont úgy vannak... A legextrémebb eset, amivel találkoztam, teljesen megtévesztő életkori és testméreti adatokkal szolgált, és csak a sorok között olvasva lehetett kisakkozni, hogy valami nagyon nem stimmel. De azért nem Hasfelmetsző Jack volt az illető. Mivel szinte mindenki rejtőzködik és titkolózik, a csúsztatások annyira nem fognak felháborítani senkit, mint másutt. (Vagy kisebb rá az esély.)

Pozitív, hogy nem kell hazudni a családi állapotunkat illetően. Ez nem az a hely, ahol köveket fognak ránk hajigálni, mert nem a 100%-os őszinteség és a sírig tartó hűség pártján állunk. Az is nagy különbség egy "normál" társkeresőhöz képest, hogy itt szinte mindenkinek van már működő vagy valaha működőképesnek bizonyult, hosszabb távú kapcsolata, tehát az illető nagy eséllyel tudja, hogy mivel jár egy kapcsolat, és nem most jött le a falvédőről. Szüzekkel, vagy nagyon tapasztalatlan partnerekkel viszonylag kis eséllyel fogunk összefutni - ami egy másfajta társkeresőn azért simán előfordulhat. Jó, hogy nem feltétlen a tökéletes házasságban élők kavarnak itt (bár a nyitott kapcsolatosok is bőven jelen lehetnek), de azért a férfi/nő kapcsolatra teljesen alkalmatlanoknak tűnő egyedek nem itt fognak tömörülni. Sőt, nekem meggyőződésem, hogy a legjobb pasik mind házasok, a nőkről nem nyilatkozom, majd a férfiak remélhetőleg megteszik.

Az viszont, hogy az emberek nem tudják, mit akarnak, akarnak-e valami egyáltalán, és ha akarják, meddig,  ugyanannyira jellemző, mint bárhol másutt. A hűtlenséggel kacérkodók nagy százaléka nem lesz fizikailag hűtlen... Sokan csak sportból leveleznek, illetve azért, mert magányosak, vagy vágynak a bizsergésre... Arról nincsenek konkrét adataim, hogy a nők teszik-e ezt nagyobb arányban, de talán nehezebb fizikai hűtlenségre kapható nőt találni, mint férfit... (Tény, hogy szinte minden társkeresőn több a férfi, hát, itt sincs másként.)

Férfiban viszont olyat nehezebb találni, aki tartós szeretői kapcsolatban gondolkodik (bár szinte mindenki ezt állítja magáról), ha valakinek egy ilyen társkeresőn babér terem, az könnyen vérszemet kap, és falni kezdi a nőket. Vagy egymás után, vagy párhuzamosan. És nem mondhatnám, hogy a párhuzamosság a rosszabbik eset: az, akivel tartós szeretői viszonyt lehet folytatni, de több szeretője is van, még mindig jobb megoldás lehet (és az ilyen férfi általában jobban is ért a nőkhöz), mint az, aki 1-2 alkalom után dobja a partnereit. Mégpedig meggyőződésből, mert retteg attól, hogy érzelmek alakulhatnak ki benne, de lehet, hogy szimplán csak szociopata. Na jó, biztos van pár ilyen nő is, és ők is ugyanolyan sebeket osztogatnak, mint a férfiak. Vagy nem?

Ha féltékeny természetű vagy, ne akarj szeretőzni! Amennyiben nincs olyan szerencséd, hogy rögtön az első pár hétben ráakadsz a tökéletes szeretőre, aki csak téged akar, és aki nagyon boldoggá tesz, vagy nem fogod bírni az érzelmi hullámvasutat, vagy átalakul az értékrended. Lazább és elfogadóbb leszel, mint valaha képzelted volna... Lehet, hogy ez beletelik némi időbe, de ha átalakulsz, már semmi nem lesz ugyanolyan, mint azelőtt.

Ahhoz, hogy igazán kiismerd a társkeresőzést, akár éveket is el kell töltened ezeken a felületeken. Persze a legtöbben nem azzal a szándékkal vágnak bele, hogy erről szóljon az életük, de ez a fajta partnerkeresés tényleg más, mint a többi. Megvan az az előnye, hogy nem kötelező még csak színlelni se, hogy nagyon komolyan vesszük, és nem kell a megismert partnerrel se összeköltözni, se kirándulgatni, se a családját nem kell megismerni. De megvan az a hátránya, hogy igen korlátozott keretek között zajlik az ilyen kapcsolat, és ha tényleg találsz valakit, akit nagyon megszeretsz, akkor ezek a korlátozott keretek roppant kényelmetlenekké válhatnak.

Noha teljesen embere válogatja, egy hűtlenséges tárkeresőn szerintem általában nyíltabban lehet beszélni a szexről, kevesebb a képmutatás, az álszemérem. Az ún. komoly társkereső számára millió olyan dolog is számít egy jövendő partnerben, ami egy szeretőjelölt esetében lényegtelen. Itt senki nem életét és vérét teszi fel, nagyobb tér marad a játékosságnak, a csábításnak.

Persze szó sincs arról, hogy ne szedhetnénk össze rengeteg sebet. Ugyanúgy születnek borzalmasan erős vonzalmak, fellángolások, szerelmek, mint másutt: aki még nem próbálta, el se bírja képzelni, hogy valóban erős fizikai vonzalom jöhet létre két ember között már az első randin, mitöbb, van olyan első randi, amely életünk egyik legklasszabb szexuális élményévé növi ki magát. (Na jó, nem mondom, hogy ez gyakori, de megesik.)

A hűtlenséges társkereső ingoványos terep is, mert a legritkább esetben lehetünk igazából tisztában azzal, hogy mit várjunk a másiktól. Egyrészt eleve csak netről ismerjük, másrészt sokan igyekeznek minimalizálni a magukról megadott valós adatok mennyiségét, legalábbis az elején. Vagyis elég nagy esély van arra, hogy valaki úgy távozzon az életünkből, hogy még a valódi nevét sem tudjuk... Pedig sokat jelentett nekünk... Nem csaphatunk balhét, nem mehetünk utána, nem sírhatjuk ki magunkat mit sem sejtő barátnőink vállán vagy fojthatjuk bánatunkat pár viszkibe a sarki bárban, mert hivatalosan bánatunk se lehet.

Igen, egy-egy ilyen kapcsolatot meggyászolni sokkal nehezebb, mint egy legitim szakítást, szóval nem hisztis népeknek való az egész. Iszonyatos lelkierő kell ahhoz, hogy a boldogságunkat ugyanúgy véka alá rejtsük, mint a szomorúságunkat. Bár ez már nem a társkereső, hanem a szeretőzés sajátossága, csakhogy aki kitartóan keres szeretőt, az nem EGY ilyen élményen esik át esetleg az évek során, hanem többön is... Igaz, ennek megvan az az előnye, hogy olyan edzettek leszünk, mint senki más... És x élmény után már nem lehet minket olyan könnyen félrevezetni... Bizonyos mértékű cinizmus biztos kialakul bennünk.

Hogy a szex milyen? Bármi elképzelhető. Kevesebb időnk van az ismerkedésre, mint függetlenként, tehát nagyobb eséllyel megyünk bele hamarabb a szexbe, legalábbis a valódi találkozások számát tekintve hamarabb. Olykor persze a korlátozottság miatt csúszik a valóságos megismerkedés, hosszabb a levelezési fázis, és ez éppenséggel jót is tehet a kialakuló kapcsolatnak. De az elég ritka lehet (cáfoljatok rá, ha tévedek), hogy 2-nél több civil találkozás előzi meg az első szexet. Egyszerűen nincs olyan sok alkalom, és a szeretői kapcsolat egyik fontos célja mégiscsak az a legtöbb esetben, hogy feldobjuk a szexuális életünket.

A sietség és a türelmetlenség (bár ez általában inkább a férfiakat jellemzi) sokszor vezet felemás élményekhez, mert nem volt elég idő megismerni egymást, de valahogy engedünk a pressziónak, hogy próbáljuk már ki... Ha nem működik az ágyban, akkor meg hagyjuk a fenébe. A szó nélküli lelépés sajnos nem ritka, máskor meg napokig tartó csönd követi az addig roppant intenzív levelezést, csetelgetést, és még egy telefont se engedhetünk meg magunknak, lehet, hogy az illető ki se nyitja a titkos e-mail fiókját, satöbbi. Kiszolgáltatott helyzet, de a függetlenek társkeresésében is akad ilyen bőven.

Mivel kevés alkalom alapján kell döntenünk arról, hogy akkor kipróbáljuk-e valakivel, vagy sem, nehezebb is dönteni. De nem mondanám, hogy csakis azzal érdemes kipróbálni, aki már az első igazi randi első 5 másodpercében meggyőzött arról, hogy vonzó tud lenni számunkra... Lehet, hogy férfiaknál ez alapszabály, ezen nem vitatkozom, de a női szexualitás azért ennél összetettebb... Olykor a legvonzóbbnak tűnő partner eredményezi a legnagyobb pofáraesést, a "fogalmam sincs, hogy milyen lehet az ágyban" kategóriáról meg kiderül, hogy csodálatosan passzol hozzánk.

Kíváncsi vagyok, szerintetek mi mindent lehet még megélni egy hűtlenséges tárkeresőn, vajon ki mennyi idő alatt talált partnert, vagy hányadik partnernél tart, párhuzamos kapcsolatai lettek-e, vagy épp semmi nem jött még össze neki.