Több száz levelezésen vagyok túl mindenféle társkeresőkön, ennek köszönhetően bőven fel tudok idézni olyan kulcsmondatokat, amelyekkel egyes férfiak elásták magukat nálam. Persze nem állítom, hogy minden nő ugyanígy reagált volna, de az alábbi állítások nagy részére sejtésem szerint egyikünk se vevő.


Érdekes módon ezek a kényelmetlen megfogalmazások nagyon megmaradtak bennem és néha eszembe jutnak mindenféle apropó nélkül is. Ma sem igazán értem, mi késztet férfiakat ilyeneknek a leírására, bár nyilván vannak köztük olyanok, amelyek szerintük csak azt célozzák, hogy a partner teljesen tisztában legyen az ízlésükkel és a szándékaikkal.

Nézzük akkor sorjában, mi mindennel találkoztam már:

 

1. Életemben nem voltam még más nővel, csak a feleségemmel.

Mi a bajom ezzel? Szeretőnek nem egy teljesen tapasztalatlan pasit keres az ember, aki nagy valószínűséggel azt se tudja, hogyan kell egy nőhöz hozzáérni. Jó, ha az illető huszonéves vagy maximum harminc… De ezt egy 50+-os férfi írta, akiről még az is kiderült, hogy az orális szex egy az egyben ismeretlen a számára. Legszívesebben azt mondtam volna neki, hogy keressen egy hivatásost, mert szerintem az tett volna jót neki.

Hozzáteszem, összejöttem olyannal, aki előttem tényleg csak a feleségét ismerte bibliai értelemben, de ő egy tízessel fiatalabb volt nálam és csak utólag vallotta be. Szóval ha igaz is, srácok, ezt ne írjátok le egy szeretőkeresőn, abszolút nem jó pont.

 

2. Nincs tapasztalatom a félrelépésben, ez lenne az első alkalom.

Ha IRL ismerkedsz meg valakivel és így vallod be, hogy te még soha, az teljesen másképp hat, mint abban az esetben, ha tudatos keresés során vagy ennyire őszinte. Nyilván én se gondoltam, hogy ez probléma lehet, amíg alaposan ki nem tapasztaltam ezt a világot.

A tapasztalatlanság rengeteg problémát okoz: az illető nagyobb eséllyel bukik le, támad lelkifurdalása, gondolja meg magát… Minél nagyobb pernahajder, annál alkalmasabb a szerepre szerintem. És már vagy még nem vagyok abban a korban, hogy „betanítsak” valakit.

 

3. Valójában impotens vagyok (ez persze nagyon sok levél után bukik ki belőle).

Egy ilyen esetem akadt, az illetőnek komoly lelki problémái voltak, és nem szeretőre, hanem terapeutára lett volna szüksége. De átmeneti impotencia kialakulhat bárkinél, csak azt valószínűleg nem egy szerető fogja meggyógyítani, mert az első alkalom egy új nővel plusz stresszt jelent. Sokszor még azok is képtelenek teljesíteni, akik máskor működnek.

 

4. Nem szeretem az orális szexet (akár adni, akár kapni nem szereti – egyébként olyat még nem láttam, aki adni szereti, de kapni nem –, szerintem egyik se való szeretőnek).

Nyilván lehet olyan szeretőkereső nő, aki szintén nem kér az orális szexből. De feltételezem, hogy elég kevés ilyen akad. Ráadásul számomra ez arról tanúskodik, hogy az illető minimális nyitottsággal sem rendelkezik, valószínűleg nem is gyengéd, nem élvezi a női test minden porcikáját. (Igen, volt ilyen tapasztalatom.)

 

5. Nem nagyon izgat a női mell.

Melyik heteró férfit nem izgatja a női mell? Egészen furcsa számomra, hogy létezik ilyen, de mivel nekem nagyon fontos, hogy minden izgatható testrészemnek megfelelő figyelmet szenteljenek, nyilvánvaló, hogy az, akit ez nem izgat, engem sem fog érdekelni. Egyébként hála neki, hogy idejekorán megírta, így nem kellett az időmet vesztegetnem rá.

 

6. Az a nő, aki nem szereti az anált, számomra nem érdekes.

Ez már nyilván egyéni ízlés kérdése: ha valaki nőként szereti az anált, akkor lehet, hogy neki az fontos, hogy a szeretője is szeresse. De úgy érzem, ez túlságosan kategorikus és tárgyiasító kijelentés. Lehet, hogy csak nekem antipatikus.

 

7. Szerintem a fanszőrzet a nőkön undorító.

Nagyon gáz ilyet leírni. Aki ezt megengedte magának, annak kerekperec ki is fejtettem, hogy milyen degradáló és abszurd. Miért gondolom ezt? Egyrészt egy nővel egy társkeresőn (vagy bárhol) azt közölni, hogy az ivarérettségével járó természetes kinézete undorító, az csak azt minősíti, aki ilyet gondol. Nagy gondok vannak az ilyen pasi hozzáállásával a női test kapcsán. Meg úgy általában a szex kapcsán.

És most édesmindegy, hogy olyannak mondja-e, aki egyébként szőrteleníti a nemi szervét vagy olyannak, aki nem. Maga a kijelentés elfogadhatatlan. Ő azzal védekezett, hogy neki akkor nem áll fel. Ez viszont már nem az én gondom, hanem az övé. Ismét csak terápiára gondoltam, de inkább udvariasan elküldtem melegebb éghajlatra.

 

8. Ha menstruációs vért látok az ágyban, hányingerem van.

A 7. pont párja… Jó, értem én, hogy a vér látványa bizonyos emberek számára émelyítő lehet, de ilyet akkor sem írnék le. Ha egy hasonló férfival kerül össze az ember lánya, állandóan azon fog izgulni, nehogy véletlenül vérezzen – és azért azt tudjuk, hogy átmeneti, pecsételős vérzések ciklus közepén is előfordulhatnak, tehát gyakorlatilag bármikor adódhat olyan helyzet, hogy a férfi kénytelen szembesülni a vérrel. Nem tudnék felszabadult lenni egy ilyen pasi társaságában. Vagyis még ha igaz is, hogy émelyítő számára, nem biztos, hogy közölnie kéne.

 

9. Nem szeretek levelet írni. / Nem tudom, mit írjak, inkább találkozzunk. / Minden a személyes találkozáson múlik.

Személyes találkozás persze kell, de egyáltalán nem minden azon múlik. Nálam tuti nem. Ha nem tud velem előzetesen kommunikálni, akkor miért venném a fáradságot, miért akarnék vele találkozni? IRL ismerkedésnél ez nem probléma, de társkeresőn minimum, hogy legyen mondanivalónk. Sok a pasi és kevés a nő: vagyis az utóbbiak rigolyáihoz érdemes alkalmazkodni.

 
10. Nem találkozom senkivel nyilvános helyen, mert az veszélyes.

Ha beszari vagy, ne akarj szeretőzni.

 
11. Szerelmes vagyok a feleségembe. Küldök róla 10 képet, ugye, milyen jó nő?

Ab ovo nem biztos, hogy ez gond, de… Igazából mégis. Úgy jött elő a dolog, hogy a feleség kezdeményezte náluk a nyitást és most ő azért keres szeretőt, mert neki is szabad. De valójában nem tudott másról beszélni, mint a nejéről és annak a kalandjairól. Vagyis úgy tette, mintha én a terapeutája lennék, nem pedig ismerkedni akarna velem.

 

12. Szerinted miért hagyott el az előző szeretőm? Megnéznéd annak a pasinak a képét, akivel összejött? Mit láthat benne?

Ezt talán magyarázni se kell.

 

13. Fogalmam sincs, mit akarok, majd csak alakulnak a dolgok. / Nem tudom, hogy egyáltalán el akarok-e jutni a szexig.

Volt pár értelmes csávó, aki igazából nem szánta rá magát, hogy félrelépjen, de szívesen kacérkodott a gondolattal. A karantén idején ez még valamilyen szinten szórakoztató is volt, legalább kellemesen ellevelezgettünk. De akkor nem is kerestem komolyan. Nyilván annak a számára, aki nőként szintén csak levelezésre vágyik, egy ilyen partner tökéletes.

 

14. A feleségem megengedi, hogy félrelépjek, de csak úgy, ha nincsenek érzelmek és időben korlátozott a dolog.

Hát, köszi, akkor inkább hagyjuk. Nem vagyok hajlandó egy kívülálló fél kénye-kedve szerint kapcsolatot folytatni vagy megszakítani.

 

15. Már egy órája nem válaszoltál a levelemre.

 Ez ugyan ritka, de létező jelenség: a pasi, aki eláraszt a leveleivel és hisztizik, ha nem válaszolsz azonnal. Nagyon kellemetlen fajta.

 

16. Hogy vagy? (10 nap kussolás után)

Ez annyit jelent, hogy mindeddig tudni sem akart rólad, de most hirtelen eszébe jutottál és kegyeskedett kinyomni magából ennyit. Nem lehet kapcsolatot építeni ilyen hosszú hallgatások beiktatásával.

 

17. Mikor találkozunk már?

Ezt minden másnap leírja, de semmi egyebet. Csak ezt az egy mondatot.

 

18. Te is voltál már ilyen kapcsolatban, én is, nincs sok értelme cifrázni.

Ha egy kicsit sem izgatlak, mert már voltál ilyen kapcsolatban, akkor te sem izgatsz egy kicsit sem.

 

19. Találkozzunk xy helyen, mert az közel van a munkahelyemhez.

Miért én utazgassak? Kérdezd meg, hogy nekem hol kényelmes. Ebből az a legcifrább, hogy télvíz idején találkozzunk egy villamosmegállóban. Hát egy frászt.

 

20. Voltam már idősebb nővel.

Írja a huszon- vagy harmincas pasi. Maga az idősebb szó már nem esik jól. Pedig nyilván igaz, csak nem mondhatta volna szebben, kis lovag?

 

A sort még folytathatnám, de ez a 20 olyan szép, kerek szám. Úgyhogy most ti következtek.