Rengeteget beszéltünk érzelmekről, szexről, lelkiismeretről és hazugságról, de a legtöbb esetben a félrelépés pénzkiadással is jár. Másnak meg lehet ez a bevételi forrása... Mégis, ki mennyit hajlandó költeni erre a szenvedélyre, vajon még mindig a férfiak fizetnek-e mindent (általában), vagy emancipálódunk, és vajon mennyire kell jól szituáltnak lenni ahhoz, hogy egyáltalán szeretőzzünk? Vagy, ha az ember akarja, csórón is meg lehet ezt oldani? (A képen látható hölgy, Mme de Pompadour biztos, hogy a történelem legdrágább szeretői közé tartozott.)



A klasszikus elképzelés és korábbi gyakorlat szerint a férfi valamilyen formában mindig fizet, legalább is egy bizonyos társadalmi szint fölött. Mert nyilván olyan viszonyok is vannak, amelyek nulla pénzforgalommal járnak, alkalmi dugások a szénakazalban, a kukoricásban, az autóban vagy más, egzotikus helyeken... Esetleg az egyik partner otthonában, ami ugye extrém sport az in flarganti veszélye miatt, kivéve, ha az egyik partner egyedülálló... Ilyen is volt mindig és lesz is, de mindig is volt és mindig is lesz egy másik fajta szeretőzés is, amely igenis generál némi pénzforgalmat. Vagy akár egész sokat... 

Milyen kiadásokra lehet számítani, ha félrelépünk?

Nem mindegy, hogy férfi vagy női félrelépőről van szó. Nyilván vannak olyan nők, akik felesben fizetik a költségeket (ez a jövedelmi viszonyoktól meg az ideológiai beállítottságtól is függ), és még azt se tartom elképzelhetetlennek, hogy van olyan viszony, amit teljes egészében a nő finanszíroz (ahogy feleség is létezik, aki eltartja a férjét, bizony), de ez atipikus. 

De alapszabályként abból indulhatunk ki, hogy a férfiaknak többe kerül a dolog, mint a nőknek.

Ha kihagyjuk a prostitúciót a számításból, a következő alapköltségekre lehet számítani:

- Étkezési költségek a kávétól a sütin keresztül a négycsillagos éttermi rongyrázásig, illetve a piacon vásárolt bio kajákig, amelyekből aztán a szeretőnek főz ebédet vagy vacsorát az, aki szeret főzni

- Garniszálló, motel, hotel, búvóhely költségek (ha valaki külön lakást tart fel erre a célra, akkor annak a költségei, rezsivel és takarítónővel együtt)

- Elsősorban nőknél: fodrász, kozmetikus, pedikűr, manikűr, anyámkínja, egy-egy új fehérnemű szett, ruha (A plasztikai beavatkozásokat most hagyjuk.) Mindkét nemnél: sportköltségek, ha kifejezetten csak azért sportolunk, hogy bevágódjunk a szeretőnknél vagy a potenciális partnereknél

- Alkalmi ajándék: csoki, virág, szexi fehérnemű, segédeszközök, bármi más, ami csak a szerető eszébe jut. Lehet ajándék egy múzeumlátogatás, egy mozi, egy pár napos kirándulás is, vagy elmehetünk a szeretőnkkel Balira. (Hát, ez inkább csak a vágyálom kategória, de hátha akadnak ilyen szerencsések.)

- Fogamzásgátlás költségei: óvszer, illetve egyéb fogamzásgátló szerek, ha a nő a hivatalos partnere miatt nem is szedné vagy tetetné fel magának, vagy adatná be (lehet, hogy nincs is hivatalos partnere, vagy már évek óta nem szexel vele), elképzelhető, hogy a szeretője miatt megteszi. Ugyancsak idetartozik, ha mégis megtörténik a baj, az abortusz költségeinek fedezése, illetve, ha a nő úgy dönt, hogy megszüli a gyereket, nos, akkor már egy új élet költségei - ez persze messze túlmutat ennek a posztnak a keretein.

- Kommunikációs költségek: elsősorban telefon és sms, internete azért általában már mindenkinek van amúgy is. 

- Közlekedési költségek: benzin, vonatjegy, buszjegy, satöbbi

- Kisgyermekes anyák esetében: babysitter vagy játszóház költségek is felmerülhetnek

- Esetleg, bár ez elég ritka lehet: alibi megvásárlása. Megemlíthetjük a zsarolás esetén kifizetett összegeket is, bár remélem, ez nagyon ritka tétel

Bár sok férfi szerint nem számít megcsalásnak a hivatásosok igénybe vétele, szerintem ezt a nők nagyon másképp látják, úgyhogy aki ilyen szolgáltatást vesz rendszeresen igénybe, az ezt is nyugodtan beírhatja ebbe a listába. Nem igazán tudom az árakat, de majd segítetek. (A parlamenti képviselők által fizetett minimálbérnyi összegeket tudom, de úgy hiszem, azért ennél olcsóbban is ki lehet jönni.)

Kitartott szerető esetén, főleg, ha a hölgy luxus kategória, gyakorlatilag minden költség leírható itt, amit csak el bírunk képzelni. De lehet osztozni is egy ilyen nőn, és akkor csak 100-200e Ft jut egy emberre havonta, potomság, nem? (Sajnos adókedvezmény nem jár utána, pedig mekkora ötlet lenne!)

Nos, van kedvetek elővenni papírt-ceruzát, illetve excel táblázatot és elkezdeni számolni?

Vagy azok közé tartoztok, akiknek tényleg nem kerül semmibe a dolog, mert olyan mákjuk van, hogy van kégli, ahová mehetnek, és annyira paranoiások vagy sóherek, vagy annyira nincs idejük, hogy soha nem ebédelnek/kávéznak együtt a partnerükkel? Lányok, ti mennyit költötök szépítkezésre csak a szeretőtök miatt, vagy az ilyesmire akkor is (pont ugyanannyit) költötök, ha nincs házon kívüli kapcsolatotok? 

Esetleg van-e olyan, aki pozitív szaldóval jön ki a szeretőzésből? Elsősorban anyagi szempontból gondolom, de ide tartozik azért az egyéb előnyök megléte is, például munkahelyi előléptetés meg hasonlók.

És van-e olyan, aki úgy érzi, tönkremegy a szeretőzésbe, olyan sokba kerül neki?

Arra most nem térek ki külön (csak egész röviden), hogy a hűtlenséggel kapcsolatban létezik egy ellenoldali üzletág, amelynek ugyancsak borsos költségei lehetnek, ha valaki arra szánja rá magát, hogy magánkopót fogad, és/vagy mindenféle kémeszközökkel igyekszik információt szerezni a férjéről/feleségéről... És a pszichológusra, terapeutákra, nyugtatókra, antidepresszánsokra költött pénzt is csak mellékesen említem... Ha válásig jut a dolog, akkor még az ügyvédi, bírósági költségek is ide sorolhatók, de ez már egy másik történet.

Summa summarum: a hűtlenséggel kapcsolatban nagy pénzek mozognak, de ez szerintem senkit nem lep meg. A kérdés csak az, hogy nektek mennyibe kerül, és megéri-e?