Régen volt már szó BDSM-ről, pedig sokakat izgat a téma, az egyik HBO-n futó sorozat pedig érdekesen tematizálja is, hogy néz ki egy házasság, amelyben az egyik fél sub, a másik meg domina, de nem kizárólag a monogámia keretein belül gyakorolják bizarr szokásaikat. A Milliárdok nyomában (Billions) tekinthető szerelmi drámának is, hiszen a két férfi főszereplő párharca a mindkettejük számára fontos nő, Wendy köré szerveződik.



Wendy pszichológus és céges coach: Bobby Axelrodnak, a zseniális tőzsdecápának dolgozik, az ő személyes kabalája, de tulajdonképpen sokáig plátói szerelme is, ő az egyetlen, akinek a „birtoklásáért” a férfi mindenre képes. Még a feleségénél, Laranál is fontosabb számára, pedig sokáig úgy tűnik, remekül működik a kapcsolatuk. De éppen attól omlik össze a tökéletesnek hitt házasság, hogy kiderül, Bobby Wendy ügyében hazudott a nejének, és Wendy tudatosan leplezi le a férfit a felesége előtt.

Wendy férje Chuck, jogász és az idő nagy részében államügyész: a szexben mazochista, de egyébként legalább akkora az egója, mint Bobbynak és folyamatosan le akar nyomni mindenkit. Noha a házasságában ő a sub és a neje a domina, minden más területen törtet és semmitől nem riad vissza annak érdekében, hogy letapossa Bobbyt, aki tulajdonképpen lelki értelemben „bitorolja” a nejét. Nehéz megítélni, vajon ez a két férfi képes-e valóban szeretni, vagy a közös nő igazából az egójuk meghosszabbítása, és az érte folytatott küzdelem nem belső ürességük eltakarására szolgál-e.

Klasszikus értelemben vett hűtlenség nem történik, mégis olybá tűnik, mintha folyamatos bizalmi válság állna fenn hármuk között. Ráadásul Chuck és Wendy nem csak odahaza, a négy fal között hódolnak a sub/dom játékoknak, hanem rendszeresen bevonnak egy profi dominát is, akiről azonban nem derül ki, hogy a férfi uralásán kívül ez a szexmunkás egyéb erotikus interakcióba is kerül-e velük, de inkább olybá tűnik, hogy nem... Mikor azonban Chuck egyszer a neje engedélye nélkül veszi igénybe a domina szolgáltatásait, olyan lelkifurdalása támad közben, hogy le is állítja a folyamatot, mert megcsalásnak érzi.

Mivel Chuck politikai karrierre pályázik, a szexuális életük bizarr részletei állandó fenyegetést jelentenek számukra, de persze egy nap kénytelenek azzal szembesülni, hogy valaki megzsarolja a férfit: vagy kiderül az igazság, vagy lemond a karrierbéli előmeneteléről. Bárhol másutt a világban vagy akár az USA-ban egyszerű lenne a döntés, New York azonban különleges hely: Chuck annak ellenére úgy dönt, hogy felvállalja a mazochista előbújást és ezzel a nejét is leleplezi, hogy Wendy kifejezetten nem hajlandó ebbe beleegyezni.

Wendy árulásnak érzi, hogy Chuck így lecsupaszította őt is a saját céljai érdekében és attól fogva nincs megállás: csak távolodnak és távolodnak egymástól. Mikor azonban még nem dőlt el, hogy különválnak, csak a nő nem hajlandó már kielégíteni a férfi vágyait, Chuck engedélyt kér a nejétől arra, hogy profi dominát fogadjon. Wendy beleegyezik, mégpedig azzal a meglepő feltétellel, hogy akkor már jöjjön a nő a házukba, ő addig elviszi a gyerekeket, csak ne derüljön ki a külvilág számára, hogy szexmunkást is foglalkoztatnak. (Érdekes módon később, mikor szóba kerül a prostitúció, Chuck ezeket a dominákat egyáltalán nem sorolja ebbe a kategóriába, ami számomra azért elég furcsa.)

Mikor a durva szeánsz után Wendy hazaér, és látja, hogy a domina látható nyomokat is hagyott a férjén, két dolog miatt is haragszik. Az egyik, hogy Chuck monokliját látva mindenki azt fogja hinni, ő tette ezt vele (mivel a coming out alkalmával Chuck kifejezetten hangsúlyozta, hogy monogám házasságán belül éli ki ezeket a vágyait), a másik pedig, hogy a férje megszentségtelenítette közös otthonukat azáltal, hogy odahívta a dominát... Noha ez Wendy javaslata, sőt, feltétele volt, de utólag úgy érzi, a férjének nem szabadott volna elfogadnia: egyenest el akarja adni a házukat, amelyet „beszennyezett” az a másik nő. (Vagy a férje perverziója? De hiszen vele is ugyanúgy otthon művelték, amit műveltek. Ebből azért az derül ki, hogy Wendy amúgy nem vágyik a domina szerepre, egyetlen másik pasijával sem művel ilyet, és kérdés, hogy mennyire tudta élvezni egyáltalán, mikor a férjét verte és alázta.)

Chucknak sem könnyű: számára az okoz traumát, hogy megtudja: mikor egy időre szétváltak, a felesége lefeküdt valakivel, mégpedig egy nála fiatalabb, kifejezetten jóképű és potens zsenivel. Noha ez sem tekinthető megcsalásnak, mert megegyeztek abban, hogy szabad kezet adnak egymásnak, Chuck azt mondja, számára ez a lehető legnagyobb kínzás: a kérdés csak az, hogy ha ő mazochista, akkor ez a kínzás jólesik-e neki vagy sem. (A dolog pikantériája, hogy Chuck a saját apjától tudja meg az egészet, aki bosszúból mutatja meg a szeretőkről készült, egyébként semmi különöset nem ábrázoló fotót, mikor azonban Wendy bevallhatná a „félrelépést”, úgy dönt, hogy mégsem meséli el, mert nem akarja megbántani a férjét.)

Mikor már válási szakaszban vannak, Chuck megpróbálja megakadályozni Wendyt az önállósodásban, így Bobby léphet újra színre: kölcsönadja az egyik luxuslakását, hogy a nő abban éljen a gyerekeivel (már amikor nála vannak, és nem az apjuknál). Mint a sorozatokban általában, ezeknek a mozgásoknak a gyerekekre gyakorolt hatása eléggé elnagyoltan van ábrázolva, illetve leginkább sehogy. A gyerekek ritkán jelennek meg, sokszor a babysitter gondjaira bízzák őket, és nem derül ki, hogyan dolgozzák fel, mikor az apjuk kiteregeti szexuális titkait a fél ország előtt...

Az ötödik évadra Wendynek végre lenne egy új kapcsolata, akivel akarata ellenére Bobby hozta össze, de a férfi nem bírja elviselni, hogy az imádott nő mással legyen boldog és mindent megtesz kettejük kapcsolatának tönkretétele érdekében: a rombolásban mindig rendkívül sikeres, így Wendy ismét egyedül marad. És ekkor végre bevallja önmagának és a nőnek is, hogy már rég magának akarja és amilyen öntörvényű és erőszakos pszichopata, nem is nyugodott addig, amíg teljesen magához nem tudta kötni.