Mit tesz az egyszeri kínai feleség, ha kőgazdag férje fiatalabb szeretőt választ magának? Mondhatnánk inkább úgy, hogy Sugar Babyt, hiszen a gazdag kínai férfiak számára ez nem csak szexuális/érzelmi kérdés, hanem státuszszimbólum is. Nincs ebben semmi meglepő, vagy új, maximum az, hogy egy elvileg még komcsi országban az ilyen polgári vagy arisztokrata szokások hogyan üthették fel a fejüket ennyire erősen... De visszatérve a szintén gazdag feleségre, vajon mit művel az afférról értesülő asszony?



Nem balhézik, nem könyörög, nem hívja az ügyvédjét, hogy el akar válni, nem is hozza szóba a kérdést a férje előtt, csak fogja magát, és felbérel egy profi szeretőriasztót (angolul mistress dispeller, a kínai nevét nem tudom, de alig hiszem, hogy sokra mennétek vele).

Ez nem valami spray vagy elektromos készülék, hanem egy ember, akinek az a feladata, hogy titkosszolgálati módszereket alkalmazva épüljön be a szerető életébe és tegyen meg mindent annak érdekében, hogy kiszervezze őt a kőgazdag férj alól... Vagyis, hogy meggyőzze: tűnjön el az illető életéből.

Ahogy egy informátor beszervezésénél, úgy egy szerető kiszervezésénél is a jól bejáratott módszerek alkalmazandók: kvázi véletlenül megismerkedni a célszeméllyel, a bizalmába férkőzni, feltérképezni, hogy mi mozgatja (pénz, érvényesülési vágy, szerelem, szex, stb), majd addig ügyeskedni, míg az illető azt nem teszi, amit mi akarunk... És mindezt úgy, hogy fel se tűnjön neki, mi folyik a háttérben. Bár szerintem elég naiv és butuska csajnak kell lenni ahhoz, hogy tudván a szolgáltatás létezéséről, ne fogjon gyanút az illető, miért tapad rá az új lány az edzőteremben (pedig nem is leszbikus), miért kérdezgeti a nős barátja felől, mi köze a legtitkosabb vágyaihoz...

De hát azért profik a profik, hogy jól végezzék a feladatukat. Arról amúgy nem szól a fáma, hogy az így bevetett ügynöknők (mert úgy tűnik, általában nőket vetnek be) hol kapták a kiképzést, de van egy gyanúm... Talán még emlékezik rá pár ember, hasonló, de éppen ellentétes szolgáltatásról már írtam korábban: ott az volt a feladat, hogy a beépített ember tesztelje a férjet/feleséget, vajon elcsábítható-e. A már elcsábított féltől elcsábítani a szeretőjét azonban jóval nagyobb kihívás, és persze nem is 2 fillérért fognak bele a riasztók, akár 60.000 dollárba is belekerülhet egy ilyen akció.

Ami érthető is, hiszen nem egyszerűen kivitelezhető feladatról van szó: vagy új pasit kell találni a szeretőnek, vagy új munkahelyet, lehetőleg egy másik városban, vagy meg kell győzni, hogy a házasságtörés erkölcstelen dolog, esetleg inkább a környezetvédelemmel kéne foglalkozni, és nem egy idősebb férfival henteregni naphosszat.

A szeretőriasztó azonban nem válhat erőszakossá (semmi kéz- és lábtörés, fenyegetőzés, a maffia bevetése), és intim (értsd: szexuális) kapcsolatba se kerülhet a célszeméllyel - gondolom, ezért nem alkalmaznak egyszerűen férfiakat, akik jól elcsábíthatnák a szeretőt.

De van-e bármi értelme az egész felhajtásnak, már azon kívül, hogy a cég, amely ezt a szolgáltatást nyújtja, jól megszedi magát?

Nem sok... Egyrészt a szerelmes szeretőket szerintem esélytelen lekapcsolni. Másrészt ha egy szeretőt lekapcsolunk, ki garantálja, hogy nem nő a helyében másik, esetleg egyszerre kettő is, mint a sárkányfejek esetében? Attól, hogy a férjnek átmenetileg nincs nője, még a házasság se lesz jobb, a feleség semmi mást nem nyer ezzel, mint maximum egy kis időt, meg azt a szívet melengető érzést, hogy jó kis machinátorként megfúrta a férje viszonyát...

Ha valakinek ez megér több tízezer dollárt...

Nektek mi a véleményetek erről? Lebeszélhetőek lennétek a szeretőtökről, egyáltalán észrevennétek-e, hogy manipulálnak? Ugye, elvileg ez a módszer csak szingli szeretőknél vethető be, mert ők képesek és lehetnek hajlandóak megváltoztatni az életstílusukat, egy ugyancsak házas szerető esetén sokkal nehezebb lenne a küldetés. Bár ilyenkor a feleség is kevésbé aggódik talán, hogy a férj lelép a szerető kedvéért. Vajon mi jár azoknak a nőknek a fejében, aki megrendelnek egy ilyen szolgáltatást?