Az utóbbi hónapokban sajnálattal kellett tapasztalnom, hogy megszaporodott a sértő kommentek száma. Hiába figyelmeztettem az illetőket ismételten, töröltem bizonyos hozzászólásokat, hiába panaszkodtak más kommentelők a hangnemre, amely sokszor ellehetetlenítette az érdemi vitát, a jelenség nem szűnt meg.

Így kénytelen voltam új kommentelési szabályokat bevezetni. Mostantól előzetes moderáláshoz kötöm a hozzászólást, vagyis addig, amíg én be nem engedem a kommentet, az nem jelenik meg a poszt alatt. Kivételt képeznek azok az általam jól ismert és eddig civilizált hangnemben vitatkozni képes törzskommentelők, akiket ún. fehér listára tettem: az ő hozzászólásaik azonnal megjelennek. Fehér listára természetesen bármikor fel lehet kerülni, és ezt a státuszt el is lehet veszíteni. 

Azt, aki nem regisztrál, hanem vendégként kommentel, nem tudom fehér listára tenni, neki mindig várnia kell a moderációra. Ennek sebessége attól függ, hogy én magam hogy érek rá, eltelhetnek órák is, amíg reagálok, de napok semmiképp. 

Tévedések elkerülése végett: nem az ún. ellenzék, vagyis a hűségpártiak hozzászólásai kerülnek így ki a körből: civilizált hangnemben bárki kifejezheti ellenvéleményét, de személyeskedésnek, sértegetésnek nincs helye. 

Köszönöm a figyelmet. 

Skarlát Betű