Bár sokan remélték az ellenkezőjét, mármint, hogy a karantén majd arra készteti a házastársakat, hogy kibéküljenek és megjavítsák a szexuális életüket (ami persze karantén nélkül se volt lehetséges), a tapasztalat azt mutatja, hogy az összezártság épp ellenkező irányba hatott: a hűtlenséges társkeresők forgalma nőtt. Pedig új partnert most nem sokan visznek ágyba, az biztos. Vagyis a konkrét szex ígérete nélkül is van miért flörtölni és keresgélni. 



Ha valaki már négy vagy még több hete tréningruhában flangál otthon, az lassanként elveszíti a férfiúi/női vonzerejét. Legalábbis annak a szemében, aki ő nap mint nap így látja. A nagyobb probléma az, hogy már az önnön vonzerejébe vetett hitét is elveszíthette, mert olyan régen volt, hogy kicsípte magát.

Az Ashley Madison adatai szerint tagjaik 41%-a számolt be arról, hogy kevésbé vonzódik a házastársához, mint karantén előtt és 62% nyilatkozott úgy, hogy már nincs szex kettejük között. Szóval elég nyilvánvaló, hogy az összezártság még rosszabbá tette az egyébként sem túl fényes kapcsolatokat. 

A szép ruha, annak a tudata, hogy ha elmegyünk otthonról, más felnőttekkel fogunk találkozni, zajlik az élet, viccelődünk a kollégákkal vagy az ügyfelekkel, beülünk egy kávéra, ahol ránk mosolyog a pincér(lány), sokaknak hiányzik. De egy online szeretőkeresőn nem látják a nyíratlan/lenőtt hajunkat, a lekopott körömlakkot, a borostát, a kinyúlt pólót és a lötyögő gatyát. Ott úgy érezhetjük magunkat, mint fénykorunkban - még akkor is, ha a túloldalon ugyanúgy melegítőben ül a levelezőpartner is. 

Akinek most rengeteg a dolga, az persze nem fog rákapni a hűtlen oldalak látogatására, de azért bőven akadnak olyanok, akik ráérnek, plusz az online meetingek álcája alatt virtuális randikat rendezhetnek. Látszólag szorgalmasan dolgoznak, miközben ezerrel megy a flört, csak most nem a főnökük elől rejtőzködnek, hanem a férj/feleség vagy éppen a gyerekek elől. És milyen izgalmas is tud lenni, ha úgy teszel, mintha dolgoznál, de közben egészen más játékokkal vagy elfoglalva. Könnyen rajtakaphatnak, de épp ez benne a vonzó. 

Nem elhanyagolható szempont, hogy mivel most nem ajánlatos új partnerrel a valóságban is találkozni, veszélytelenebbnek is érezhetjük a flörtölést. Maradhatunk a beszélgetés szintjén, nem lesz nyomásgyakorlás (a férfiak részéről főleg), hogy minél előbb fizikai síkra tereljük a kapcsolatot. Így az is kipróbálhatja a műfajt, aki igazából csak játszadozni szeretne, illetve érzelmi, erotikus kalandra, visszacsatolásra vágyik, nem vállalná egy igazi affér igazi veszélyeit, költségeit, maceráit. 

Vagy most még azt gondolja, hogy nem vállalná. Azért ebben elég könnyen állhat be változás, ha tényleg olyasvalakivel kezd flörtölni, aki nem csak felszínesen érdekli. 

Persze olyanok is akadnak, akik szerint az a kis élvezet, ami fizikai megvalósulás nélkül csakis virtuális viszony révén jut az embernek, nem elég motiváló ahhoz képest, hogy milyen következményekkel járhat egy lebukás. Ha úgyse lehet találkozni, akkor inkább bele se kezdjünk, mondják az ilyenek. Na de annyira azért nem kizárt, hogy előbb-utóbb találkozzunk. Nem fog ez a helyzet örökké tartani, már látszik is, hogy bizonyos korlátozások mellett azért majd folytathatjuk a többé-kevésbé normális életünket. És ki tudja, azok, akik most először kóstolnak bele az online félrelépésbe, nem kapnak-e rá hosszú távon?