Nem az első, és nem az utolsó olyan posztba futok bele különféle, amúgy komolynak számító sajtótermékek blogfelületein, amelyeket megkeseredett szingli nők írnak a gonosz nős férfiakról, akik elcsábították őket, pedig ők egyébként világ életükben elítélték a hűtlenséget, és most is szégyellik magukat, amiért belesétáltak a csapdába, de hogy másokat megmentsenek a hasonló kínoktól, hát kiállnak a nagyközönség elé gyónni, blabla.



Vegyük sorra, milyen hatalmas bűnökkel szokták vádolni az emberiség eme pokolfajzatát, és mi mit tudunk mindehhez hozzátenni.


1. A hűtlen nős férfi manipulatív! (Vigye el ő a balhét.)

Állítólag minden hűtlen férfi tökéletesen manipulálja kiszemelt áldozatait, elkábítja és körbefonja, nem átall udvarolni, ajándékokat adni, kedvesen beszélgetni, esetleg még sajnáltatni magát, hogy rossz a házassága, nincs vagy kevés otthon a szex, és finom utalásokat tesz a nőnek arra, hogy akár össze is jöhetnének.

Vannak olyanok, akik titkolják, hogy nősek, azt megértem, ha erre valaki kiakad utólag, de mikor teljesen nyilvánvaló, hogy a pasinak van felesége, esetleg gyerekei, akkor a játék egyértelmű, nem fair minden felelősséget a pasira hárítani a kialakuló viszonyért. Aki annak ellenére belemegy a kapcsolatba, hogy tudja: a férfi nős, az szerintem vállalja fel, hogy ez az ő döntése volt, és ne rinyáljon arról, hogy elkábították.

Ezen túl pedig nem igaz, hogy minden hűtlen pasi annyira manipulatív és dörzsölt, vannak egész szerény, visszahúzódó és kenyérre kenhető példányok is. Ők is csábítanak, de biztos, hogy nem öntenek partidrogot a poharunkba.

Ami az otthoni szexet illeti, én ismerek olyat, aki legalább hat éve nem nyúl a feleségéhez és külön hálóban alszik, ha esetleg vele találkozna bárki, nyugodtan higgyen neki, akár írásos bizonylatot is adok a dologról. Vagyis léteznek olyanok, akiknek nincs szex a házasságában és ezt nem csak kitalálják. És léteznek olyanok, akiknek van, de kevés és unalmas, meg még sorolhatnám… Nyilván olyanok is, akik odahaza is döngetnek, meg házon kívül is. Attól, hogy valaki ezt állítja, még igazat is mondhat.


2. A hűtlen nős férfi nem akar válni!

Persze, hogy nem, és a legtöbb nem is állít ilyesmit. Mondjuk, hogy a becsületesebbje. De még akkor is lehet annyi esze egy szingli nőnek, hogy ne dőljön be a majd el fogok válni mesének, ha a pasi úgy gondolja, hogy a szeretője ezt akarja hallani. Kivételes esetekben azért előfordul, hogy a férfi elválik, ilyet is láttunk már a világtörténelemben, de jobb, ha nem azzal az ábránddal megyünk bele egy viszonyba, hogy majd jól megszerezzük magunknak más férjét.

Itt inkább az a kérdés merül fel bennem: vajon miért tekintik bűnnek, ha a pasi nem akar válni? Ez inkább erény, hiszen annak ellenére, hogy nem minden kerek a házasságában, inkább kitart mellette.   Persze olyan is van, hogy a váljak-nem váljak hezitálás éveken keresztül húzódik, és tényleg nem könnyű dönteni. De a szeretői viszonyoknak nem célja, hogy a házas fél felrúgja az életét – aki azért lesz szerető, hogy ezt elérje, az megérdemli a csalódást.


3. A hűtlen nős férfi csak fájdalmat okoz!

Merthogy egy titkos viszony sosem éri meg, és sose leszel tőle boldog, és csak szégyellni fogod magad, és sírni fogsz, megbánod, hogy megszülettél, és a többi.

Mint minden kapcsolat, a titkos viszony is lehet szenvedős, lehet mérgező, lehet, hogy nem éri meg, illetve ennek az ellenkezője is ugyanúgy elképzelhető. Sőt, meg is történik. Ha valakinek csak egy szeretői viszonya volt, az inkább ne írjon nagy posztokat arról, hogy milyen az ÖSSZES ilyen kapcsolat, mert halványlila gőze sincs róla. Neki nem jött be az, amit megélt.

Érdekes módon sokkal ritkábban olvasok olyasmit, hogy a házasság toxikus és nem éri meg, csak, mert valakinek volt egy rosszul sikerült házassága. Bezzeg a szeretőzésre milyen jólesően rá lehet sütni, hogy csak fájdalmat okoz.


Amúgy érdekes, hogy a hűtlen férjes asszonyokról nem terjednek ilyen cikkek, ennyire nem vagyunk manipulatívak, ennyire nem okozunk fájdalmat és ennyire el akarunk válni? Vagy inkább: ennyire nem akar hozzánk férjül jönni esetleges egyedülálló szeretőnk?