A legutóbbi posztban a rossz pillanatokat ecseteltem, úgy illik, hogy most a legjobbakról is készítsünk egy összefoglalót, nehogy végképp elvegyük azok kedvét, akik még bele sem kóstoltak a műfajba. És persze azoknak is jó alkalom ez a nosztalgiázásra, akik már megéltek nagyon klassz időszakokat.



Ez a lista is többek élményeit tükrözi, bár az eufóriáról valahogy ritkábban számolnak be az emberek, mint a rohadt élményekről… Nyilván azért is, mert a boldogságot van kivel megosztani, míg a boldogtalanság éppen abból fakad, hogy az, akivel együtt szeretnénk lenni, nincs ott…

Ismét 17 pillanatot szedtem össze, de természetesen lehet bővíteni a listát.

Íme, a legjobb momentumok:


1. Az első szenvedélyes csók évek óta. Vagy akár egy évtized után.

2. Érezni, hogy kívánatos vagy (főleg, ha előtte kételkedtél benne, mert nem kaptál pozitív visszajelzéseket) és valaki végre tudja, hogyan kell gyönyört szerezni neked. Odafigyel és igyekszik egyre jobban csinálni.

3. Rájönni, hogy még nem ért véget az életed, és megélhetsz az unalmas, szenvedős kapcsolatodon kívül mást is. Szenvedélyt, izgalmat, jó szexet. (Ugyanez kevesebb drámával: nem szenvedős és nem unalmas, de mégiscsak megszokott kapcsolaton kívül valami újat tapasztalni.)

4. Izgató leveleket kapni. És írni. És sokszor újraolvasni őket.

5. Minden alkalommal elélvezni. Egyáltalán elélvezni! (Ez inkább nőkre vonatkozik.)

6. Letenni a titok terhét, és bevallani otthon, hogy van valakid, és eszed ágában sincs szakítani vele. (Persze nem mondom, hogy a lebukás mindenkinél ilyen pozitív élmény, de ilyen is van, úgyhogy belevettem a listába.)

7. Végre érdemben beszélgetni mindarról, amiről a házastársad/partnered hallani sem akart, olyasvalakivel, akit valóban érdekelsz, és nem bútordarabként kezel. Másképp mondva: megélni a valódi intimitást, ami már elveszett az életedből, vagy ilyen formában soha nem is létezett.

8. Azt hallani, hogy szeretnek. Először. Aztán sokszor. És tudni, hogy tényleg. Meg persze viszontszeretni.

9. Élvezni egy féltékenységtől mentes, nyitott kapcsolat szabadságát. Tudni, hogy nem gond, ha más partnered is van, mert a szeretőd megérti.

10. Megtapasztalni valami olyasmit az erotikában, amit eddig nem ismertél, mondjuk a többes szexet, azt, hogy milyen, ha hozzáértő száj kényeztet orálisan, vagy valami mást – ki-ki helyettesítse be ide azt az élményt, amit a hivatalos partnerével soha nem élt meg, egyik-másik szeretőjével meg igen.

11. Értesülni róla, hogy a szeretőd hivatalos partnere elfogadja a viszonyotokat, és nem kell többé titkolózni.

12. Megélni, mikor a szeretőd egy öt perces randi miatt átszeli a várost, annyira akar látni.

13. Nyaralás vagy egyéb okból kimaradt időszak után újra találkozni.

14. Rájönni, hogy aki után hónapok óta epekedsz, az utánad is epekedik.

15. Olyan barátot szerezni a szeretőd személyében, akire mindig számíthatsz.

16. Együtt elmenni nyaralni, kirándulni: a megszokottnál jóval több időt tölteni a szeretőddel. Főleg, ha tudod, hogy nem kell hazarohannod.

17. Tudni, hogy kötelességből/szánalomból soha többé nem kell szexelned.

 Persze szerepelnek itt pontok, amelyeket a legtöbb szerető soha nem tapasztal meg, vagy nem is szeretne megtapasztalni, mert a házastársával is jól megvan, de nekem ezek a pillanatok jutottak eszembe.

Jó vitatkozást, illetve nosztalgiázást!

[A rajz Carmen Tyrrel műve.]