Közismert ténynek számít, hogy Latin-Amerikában bizonyos helyeken gyakorlatilag intézményesült a tehetős férfiak feleség melletti szeretőtartása (ahogy egyébként Olaszországban is), erről például mexikói sorozatok kapcsán többször is szó esett már. Persze Mexikó sok tekintetben különbözik Argentínától, ezt az országot tartják a legeurópaibbnak a térségben. Különösen sokan rendelkeznek olasz gyökerekkel.


Mindenesetre érdekelt, milyen eredményre jutottak az egyik társkereső oldal munkatársai, akik felmérést a készítettek olyanokkal, akiknek már van tapasztalatuk szeretői téren. Íme, a főbb megállapítások:

A hűtlen férfiak nagy része nálánál fiatalabb szeretőt keres (ami nem azt jelenti, hogy sokkal fiatalabbat, ha klasszikus társkeresőn kérdezzük az embereket, ott is ez jön ki), a nők pedig náluk idősebb férfit. Eddig semmi meglepő.

Az argentinok 70%-a tartja titokban házasságon kívüli kapcsolatát, ami magas számnak tűnik, de ha belegondolunk, hogy 30% viszont nem titkolja, akkor elgondolkodtató, vajon miért is van ez így. Lebukott, ezért nem titkolózik, vagy eleve úgy vágott bele, hogy nem akarta becsapni a partnerét?

Majdnem a felük (47%) 10 év házasság után keresett először szeretőt, 35%-nak már öt év házasság is elég volt ehhez, 21%-nak meg annyi se kellett. 80% állítja, hogy soha nem válna el egy szerető kedvéért – ami szerintem elég magas arány, ehhez kapcsolódik, hogy 70%-uk állítja: még soha nem szeretett bele egy szeretőjébe sem. Vagyis 10% viszont a beleszeretés ellenére sem vált el.

Ami az okokat illeti, úgy tűnik, az emberek fele azért lép félre, hogy javítsa vagy fenntartsa a házasságát (vagyis valószínűleg egyáltalán nincs szex az alapkapcsolatában, vagy ha van is, az nem kielégítő), a másik 50% elsősorban kalandvágyra hivatkozik és azt vallja, hogy a külső kapcsolata semmilyen szempontból nem volt hatással az alapkapcsolata dinamikájára. (Ezt nehezemre esik elhinni, főleg annak fényében, ha az összes megkérdezett 30%-a nem titkolja a szeretőjét: egy nyitott házasságnak mindig más a dinamikája, mint egy zártnak. Ráadásul a titkolt kapcsolatok egy részéről is tudhat a férj/ feleség, még akkor is, ha nem beszél róla.)

Különös adalék, hogy 100% állítja, hogy a hivatalos partneréhez képest teljesen másfajta embert választ szeretőjének, és a fő szempont, hogy a külső kapcsolat szenvedélyes és erősen szexuális jellegű legyen. Vagyis úgy tűnik, hogy a szex a fő mozgatórugó, nem lelki okok. Vagy azt sokkal nehezebben vallják be az emberek egy ilyen felmérésben, mint a nemi vágyat.

De hogy mit takar, hogy a szerető legyen teljesen más, mint a férj/ feleség? Ez számomra nagy kérdőjel, hiszen bizonyos alaptulajdonságok kellenek minden vonzalmunkhoz, legfeljebb egy szerető esetében a szexuális aktivitás fontosabb, mint az, hogy tud-e főzni vagy megszereli-e a csapot.

86% vallja, hogy egyszerre csak egy szeretőt szeret tartani, a többieknek azonban olykor párhuzamosan több külső partnerük is van.

Egy másik felmérésből az is kiderül, hogy a foci milyen hatással van a szeretőkeresésre: a meccsek alatt a nők sokkal aktívabbak ezeken az oldalakon, főleg, ha a saját csapatuk játszik (az előző világbajnokságot Argentína nyerte, szóval jó sok alkalmuk volt keresgélni), a férfiak nyilván visszafogottabbak. Vagyis, a foci iránt nem érdeklődő pasiknak olyankor érdemes vadászniuk, amikor a nemzeti válogatott játszik. (Ilyenkor a nők körében 55%-kal megnő a keresők aránya, a férfiaknál pedig csak 15%-kal csökken.)