Nemrég olvastam egy állítólag autentikus beszámolót egy nőtől arról, hogy egyébként full monogám házasságába hogyan akart becsempészni egy kis izgalmat egy hármasozás formájában, mégpedig egy nőt szeretett volna bevonni. Születésnapi ajándékként kérte, de mivel unikornist, vagyis olyan, nem fizetős nőt, aki szívesen csatlakozik párokhoz, nem találtak (vagy nem volt nekik elég szép), végül egy prostit választottak.



Nos, a dolog nem sült el valami jól, de hát miért is gondolja egy nő, hogy egy „profival” kéne megélnie különleges szexuális vágyait? Nem, mintha nekem személy szerint bármi bajom lenne a prostitúcióval, amennyiben nagykorú felnőtt emberek vesznek benne részt, szabad akaratukból, és az egésznek semmi köze sem szexrabszolgasághoz, sem emberkereskedelemhez, sem szervezett bűnözéshez. De akkor sem hiszem, hogy a valódi, autentikus szexélmények fizetős partnerektől jönnének, főleg nem akkor, ha egy nő titkos vágyáról van szó.

Vagyis egyáltalán nem csodálkozom, hogy nem élvezte igazán. Amiből egyébként nem következik, hogy magát a műfajt ne lehetne jól csinálni. És ha lehet, akkor mégis, hogyan?

Zárójelben: természetesen lehet hármasozni úgy is, hogy abban párok nem vesznek részt, csakis olyanok, akiknek egyébként nincs egymáshoz szexuálisan, illetve érzelmileg semmi közük, de most nem erről a fajta csoportos szexről fogok beszélni – mivel itt, a hűtlenség blogon ez nem lenne igazán érdekes.

Kérés: Aki szerint a többes szex undorító és ő nem érti, hogy egyáltalán hogy lehet erről írni, az most legyen szíves és NE OLVASSA TOVÁBB a posztot! Köszönöm!


Konstellációk

Sokan azt gondolják, hogy hármasozni csak úgy érdemes, ha a harmadik felet egyszer látjuk, semmi közünk hozzá, és az így vagy úgy sikerült esemény után eltűnik a süllyesztőben. Talán nem lesz meglepő, ha én nem így gondolom. Szerintem az a jó, ha igenis ismerjük, tudjuk, hogy körülbelül mire számíthatunk tőle, és nem csak szextárgyként jelenik meg az életünkben. Hogy ez bonyolulttá teszi az egész történetet? Miért, most kalandozunk, vagy biztonságra játszunk?

Biztos lehet izgalmas idegennel is, de akkor éppen az egésznek a buli hangulata vész el, mert egy idegennel nem lehet jókat beszélgetni előtte, utána, közben, és nincs lehetőség esetleges ismétlésre, ami pedig olykor még klasszabb, mint az első alkalom. Nem hiszem, hogy a hármasozásnak úgy érdemes nekimenni, hogy életünkben csak egyszer próbáljuk ki. Az első esetben lehet, hogy a helyzet szokatlansága sutává és ügyetlenné tesz bennünket, ezt is szokni kell, szóval azt mondanám, hogy ne elégedjünk meg egyetlen tapasztalattal.

Nagyon nem mindegy persze, hogy a hármasra egy egyébként monogám kapcsolatból kiindulva kerül sor (vagy olyanban, amelyről az egyik vagy másik fél azt hitte, hogy monogám), vagy nyitott kapcsolatban élők csinálják, esetleg szeretők, akik nem a saját házastársukkal akarnak ilyesmit megtapasztalni (vagy akarnák ők, csak a házastárs nem benne soha bele), vagy éppenséggel egy férfi vagy egy nő két párhuzamos szeretője kerül így egy ágyba… Esetleg egyikük exe száll bele a buliba. (Lád még: beugró...)

A monogám (vagy annak hitt) kapcsolatban valószínűleg sokkal óvatosabbak lesznek a résztvevők, és több lesz az előre megszabott korlátozás. Mondjuk, hogy ha 1 férfi-két nő konstelláció van, a feleség/barátnő kikötheti, hogy a férfi nem dughat a külsős lánnyal, esetleg nem is nyúlhat hozzá némi kis simogatáson kívül. Vagy nem csókolózhat, mert az az ő privilégiuma.

Most ki-ki döntse el, hogy ez mennyire nyújt teljes élményt, és érdemes-e így belefogni – én mondjuk unikornis szerepben biztos nem vállalnám a dolgot, ha ilyen korlátozásokkal jönne a pár. De mások gondolhatják másképp, például ha az unikornis inkább a nőre vágyik, és a férfi hidegen hagyja, akkor neki nem számít, hogy ilyen szempontból nem teljes jogú szereplőként vesz részt a kalandban.

Az egyébként nyitott kapcsolatból hármasozók valószínűleg sokkal felszabadultabbak lesznek, és nem rakják tele az együttlétet tabukkal, sőt, kifejezetten élvezni fogják a látványt, mikor a partnerüket mással figyelhetik meg szex közben. A hármasnak egyébként ez az egyik nagy előnye, szóval ezt kihagyni szerintem hiba, de nem vagyunk egyformák…

Teljesen (vagy kvázi) egyenrangú a konstelláció, ha a hármas olyan szeretők között jön létre, akik azonos időben barátnői a pasinak vagy barátai a lánynak, aki összeszervezte a bulit. Mivel nincs hierarchia, valószínűleg nincsenek korlátozások sem, hiszen ki érezné magát feljogosítva, hogy bármit is megtiltson? Meg ha képesek a kvázi riválisukkal ilyen intim kapcsolatba kerülni, akkor ők már a köznapi értelemben vett féltékenységen rég túl vannak.

Ennek egy még furább verziója lehet, ha jelenlegi szeretőkhöz egyikük exe kapcsolódik – lehet ez az ex korábbi hivatalos barátnő vagy feleség, korábbi szerető: itt az az érdekes, hogy a „külsős” érzelmileg is kapcsolódott korábban az egyik félhez, ráadásul szexuálisan is alaposan kiismerhette, viszont életének egy másik fázisában: gondolom, nem kell magyaráznom, hogy megvan ennek a helyzetnek is a pikantériája.


Gikszerek és kommunikáció

A pornófilmekben nincsenek gikszerek, és a partnerek nem egymással, hanem leginkább a rendezővel kommunikálnak, de a való életben a hármasozás természetesen még nagyobb kavarodást jelent, mint két ember első pár szexuális együttléte, mikor még nem ismerték ki eléggé, hogy mit szeret a másik, és ez hogyan illeszkedik a saját ízlésükhöz.

Ha már két ember összecsiszolódása is nehéz dolog, háromé még inkább. Úgyhogy legyünk felkészülve némi bénázásra. Legyünk végtelenül türelmesek, elfogadóak és legyen humorunk, de soha ne nevessük ki egymást. Mindig kérdezzük meg, a kevésbé ismert résztvevőtől, hogy szabad-e ezt vagy azt tennünk vele, mennyire erősen, és kérjük meg rá, hogy szóljon, ha kellemetlen neki.

Egyensúlyt tartani sem lesz egyszerű: váltogassuk, hogy ki van középen, és kit kényeztet a másik kettő, ha nincs behatolós korlátozás, akkor körülbelül egyforma mértékben legyen döngetés is, és túl hosszú ideig ne hagyjuk ki egyik szereplőt se a történésekből.

Ha ennek ellenére mégis rosszul sül el valami, akkor igyekezzünk még ott, helyben tisztázni a félreértést és kibékülni. Ha úgy érezzük, hogy túl sok ez az egész nekünk, és megrohan a féltékenység, akkor se sértegessük a többieket, és ne zúdítsuk rájuk a frusztrációnkat – mivel beleegyeztünk a dologba, tartozunk mindenkinek annyival, hogy ne vessünk hisztivel véget az egésznek. Legfeljebb utólag megmondhatjuk, hogy többet ezt mi nem akarjuk.


Utólagos kapcsolattartás

Ha ismeretlennel hármasoztunk, akkor is alakulhat úgy, hogy annyira megtetszik, hogy kettesben is akarunk vele találkozni. Ha ismerős az illető, akkor ez még valószínűbb.

Persze lehet itt is mindenféle tiltásokat bevezetni, előre megegyezni, hogy külön sose találkozunk a harmadik féllel, de valószínű, hogy ha a vonzalom elég erős, akkor ezt semmilyen tiltás nem fogja megakadályozni. Legfeljebb a résztvevők saját döntése vethet ennek gátat. Szerintem a legjobb, amit tehetünk, hogy ezt a lehetőséget is figyelembe vesszük, mielőtt elkezdenénk hármasozni.

Ha két párhuzamos szerető van a történetben, akkor ez persze fel se merül, hiszen a kapcsolat már úgyis él – illetve a két azonos nemű szereplő dönthet úgy, hogy összebarátkozik, de ez az őket összehozó partnert valószínűleg nem fogja zavarni. Ha ex van a kalandban, annak meg kicsi az esélye, hogy újra fellángol a szerelem, nincs ott az újdonság ereje, inkább a meghittség, a barátság dominál.

És az is előfordul, hogy a hármasozásból egy hármas barátság alakul ki, amely évekig kitart, és messze túlmutat a szexen.


De honnan szerezzünk harmadikat?

Erre a kérdésre sajnos nincs tuti válaszom, esetemben sose tudatos keresés eredménye volt a hármas, csak az élet hozta úgy, hogy belecsöppentem. Ha egy pár harmadiknak férfit keres, akkor bármely szexpartnerkeresőn seperc alatt be tud szervezni valakit, talán még aznapra. De nőt találni (ahogy már említettem, unikornisbak, vagyis egyszarvúnak hívják őket, nyilván, mert ők is olyan ritkák…), nagyon nem egyszerű. Az nem igazán megy, hogy lemegyünk egy bárba, és felszedünk közösen valakit.

Full monogám kapcsolatból kitekintve nagyon nehéz feladat lehet, ha viszont nyitott szellemű, szexuálisan szabad barátaink, ismerőseink vannak, akkor sokkal könnyebb lesz a dolgunk. Biztos az is segíthet, ha szvinger klubba járunk, de ott sem lesz elég valószínűleg egyetlen látogatás. Vagyis a hármasozásnak akkor van szerintem perspektívája, ha nem hiszünk a monogám ideológiában.