Van olyan nő, aki tulajdonképp azért nem lesz hűtlen, mert a pasi nem biztosít számára megfelelő környezetet. Először is, nem elég romantikus az udvarlás, aztán egy motel vagy hotelszoba túl személytelen... Neki kell a körítés, a hangulatvilágítás... A saját lakás élménye... No de szeretőjelölthöz saját lakásba viszonylag ritkán lehet felmenni, és az se biztos, hogy minden esetben olyan meghitt lenne, mint ahogy a nő remélné. Mondjuk a családi fényképek, a mindenütt látható gyerekjátékok is zavarhatnák. 



De ha a saját lakás mégis opció (szingli szerető, nyitott házasság, mingli életmód, házastárs vidéki vagy külföldi tartózkodása esetén), akkor elég kellemes megoldás, főleg, mert nem csak szexelni lehet, hanem akár főzőcskézni, kávézni, filmet nézni - vagyis egész otthonossá varázsolható a randi. Akinek nagy szerencséje van, az így szeretőzik. (Csak azt az alaphibát ne kövessük el, amin annyit szokás poénkodni: in flagtanti mégse kapjanak rajta. Persze, ha éppen ez a legkedvesebb fantáziánk, akkor ne fogjuk vissza magunkat, még jól is elsülhet a dolog.)

Egy kölcsön kégli is megoldás lehet, de egyre nehezebb ilyet szerezni, ha az ember összes ismerőse családos, illetve szüksége van a pénzre, és nem hagyja a befektetési célból vásárolt lakását parlagon heverni. Bár csábítottak már azzal, hogy kégli van! Semmi más nem volt, se szimpátia, se valódi érdeklődés, de kégli, az volt. Gondolom, van, akit ez meghat.

A kölcsön kégli esetén felmerül a kérdés, hogy akkor vinnünk kell-e ágyneműt, törölközőt, ki gondoskodik ezekről, ha mindkét fél titokban lép félre, akkor hogy oldja meg a cuccok oda- és visszaszállítását... Mindenesetre elég macerásnak tűnik, ha belegondolunk. 

Búvóhelyen mindezek a szolgáltatás részét képezik, de léteznek emberek, aki irtóznak a búvóhelyektől: milyen dolog már, hogy egy kifejezetten dugási céllal fenntartott helyre megyünk, ahol már ezrek élvezkedtek előttünk? Jó, a normális hotelekben is történik szex, de ilyen helyekre általában nem kifejezetten szeretkezni mennek a népek. Sok búvóhely kellemetlen abból a szempontból, hogy muszáj találkozni valakivel, aki odaadja a kulcsot, esetleg elregéli a szabályokat, akinek fizetni kell. (Ez nem mindenütt van így, egyébként.) És a búvóhely lefoglalása kissé kockázatos, mert előfordul, hogy az üzemeltető akkor küld sms-t, amikor az ember otthon van... De tény: ezek a garnikéglik elég puritánok, és sokszor még a mosógép is megy aláfestésnek, ami nem biztos, hogy első találkozáskor megfelelő hangulatot generál. Bár a férfiaknak körülbelül mindegy, legtöbb esetben, sokkal kevésbé zavarják őket a külső körülmények, mint a nőket. (Az intézményről bővebben ebben a posztban írtam.)

Persze olyan is van, hogy történetesen ugyanarra a búvóhelyre osztanak be, ahol előtte már voltál valakivel, és az az emlék annyira eleven vagy fájó, vagy kellemetlen, vagy zavaró, hogy ott ér véget a libidód, kész passz... Ha valakivel tartósabban együtt van az ember, kialakulnak bizonyos szokások, például a helyszín tekintetében: ami bevált, oda szívesen megyünk később is. Éppen ezért zavaró lehet, ha egy bizonyos partnerrel megszokott helyre valaki mással megyünk - bár nyilván ez is teljesen személyfüggő: van, akinek nem okoz semmilyen problémát, és van, aki igyekszik maximálisan elkerülni az ilyeneket.

Mi a helyzet a különleges helyszínekkel? Ki lehet bérelni a szimpla búvóhelyeknél egy kategóriával érdekesebb lakásokat is, ahol extra szolgáltatások is vannak (diszkófényes zuhanyzó vagy jakuzzi, szvinger hinta, tükör a plafonon, különleges, szeretkezésre tervezett heverő, s a többi - ha valakinek van ilyenekről élménye, legyen szíves, írja meg, főleg a heverő érdekelne!), sőt, még egyéb napokon szvinger klubként működő hely is kiadó, jutányos áron, úgy hallottam. De a szvinger klub teljes pompájában is lehet helyszín - főleg azoknak, akik ráérnek este, meg nem félnek a lebukástól. 

Kégli vagy idő híján az autó is fontos szerephez juthat egy szeretői kapcsolatban, bár nyilván van, akinek a szexhez ennél több hely kell, és dehonesztálónak érzi, ha csak egy autóra futja. Na jó, az azért biztos nem mindegy, hogy egy Trabant vagy egy BMW-e az adott verda, vagy esetleg egy bazi nagy kamion, ahol hálófülke is van. Noha személyesen nem volt ilyenhez szerencsém, hallottam, hogy manapság egész puccos tud lenni egy kamionbelső is.

Az autós szexnél a megfelelő helyszín kiválasztása a nagy kihívás, nehogy rendőr kopogjon be hozzánk, vagy magánterületen álljunk meg, ahonnan tovább tessékelnek. Városon belül talán még a mélygarázsok jelentik a legjobb megoldást, de persze ezeken a helyeken nem okos nagyon nekivetkőzni, vagyis a végezhető szexuális tevékenységek listája elég rövid. 

Külön műfaj az irodai szex, vagy bármilyen más munkahely valamely helyiségének (pl raktár) szexelési célból való igénybe vétele: nos, ilyen esetben az ágynemű és törölköző probléma nem szokott felmerülni, több hely van, mint a kocsiban, de kényelem tekintetében nem sokkal jobb a helyzet. Lehet gyakorolni a félig felöltözött és az álló szexet, és bénázni az íróasztalon. Egy-egy gyors numera lebonyolítására teljesen jó helyszín, csak legyünk biztosak abban, hogy nem nyit ránk senki, ahogy az már az egyik kommentelővel megesett. (Kivéve, ha kifejezetten erre utazunk, mert imádunk kockáztatni.)

Jó időben a természet lágy öle is megoldást jelenthet (van, aki erre esküszik), ezt akár autóval is lehet kombinálni. A szúnyogokon kívül egy nagy probléma van a külsős helyszínnel: hogy ma már sose lehet tudni, hogy mi van bekamerázva, és mi nincs. Ez még nem tilosban járó szexelő pároknak is nagyon kínos lehet, hát még olyanoknak, akik kifejezetten diszkrécióra utaznak. Ha nincs kamera, egy kósza kiránduló is megteszi - ma már szinte minden telefonban van videó készítésére alkalmas program, úgyhogy a szabadtéri szex egyre kockázatosabbá válik. (Nem azért, de az irodai sem kockázatmentes: a szomszéd épületből azt is remekül le lehet filmezni. Szóval egyre inkább bujkálnia kell annak is, aki nem jár tilosban.)

Még egy dologra figyeljünk: ha feltűnően csinos szláv szépségek kínálkoznak fel, és mi diplomaták vagyunk, akkor ne hagyjuk, hogy a csaj válasszon helyszínt. De leginkább egyáltalán ne hitegessük magunkat azzal, hogy csak úgy ránk gerjedt jódolgában.