Pár éve írtam egy posztot a Hotwife és Cuckold jelenségről, amelyre akkor elég sok komment érkezett. A héten azonban felbukkant egy új kommentelő, azt kérdezve, hogy érdemes-e hozzászólni a régi poszthoz. Gondoltam, inkább írok újat és most abból a szempontból közelítem meg a kérdést, milyen az, ha a hotwife nem feleség, hanem szerető (vagyis „hotmistress”), így aki a partnerét más férfival nézi, az nem a házasságába enged be valakit, hanem a szeretői kapcsolatába. Miben különbözik ez a verzió az eredetitől?


Nézzük először, hogyan definiáltuk anno magát a jelenséget!

Ennek a fétisnek a felszarvazás a lényege. A felszarvazott férj/férfi (cuckold vagy hubby) kifejezetten abban leli örömét, hogy a felesége/barátnője (hotwife) más, jellemzően nála fiatalabb, jobb felépítésű, és általában nagyobb farkú partnerrel vagy partnerekkel (cock) élvezkedik. Az USA-ban ez a partner fehér nők esetében sokszor fekete... Ugye, nem kell magyarázni, miért?

A cuckolding szerves része a férj „megalázása”, ugyanakkor a férj kifejezetten kéri, hogy alázzák meg, nem szenved ettől, ez a mazochizmus egy fajtája. Érdekes kettős csavar van az egészben: elviekben a nő veszi át a domináns szerepet, de ha alapvetően a férfié az ötlet, ő igényli, hogy ilyen módon "megalázzák", akkor mégiscsak ő dominál.

Ha még részletesebben kíváncsi valaki, akkor ajánlom az eredeti posztot és a kommenteket (bár nem mind annyira emlékezetes). És most nézzük, miért mások a körülmények egy szeretői viszony esetén.

  1. A szeretői viszony már eleve a szabályok áthágásával jár együtt, vagyis nem az az elsődleges motiváció, hogy az addig szokványos párkapcsolatot feldobják valamivel. A szeretői viszony másokra való kiterjesztése inkább csak a már meglévő szabályszegést emeli valahányadik hatványra.
  2. Mivel egy viszonyban nincs olyan hagyományos „birtoklási” konstelláció, mint a házasságban (kivéve, ha mondjuk a nő ún. Sugar Baby vagy kitartott szerető), a „megalázás” jellege sem olyan, mint egy házaspár esetében. Valójában, ha a nőnek egyébként van férje, akkor már az eredeti szerető „alázza meg”, legalábbis sok ember így interpretálja a hűtlenséget, főleg, ha a házastárs tudta nélküli kapcsolatról van szó. Ha nyitott házasság farvizén történik mindez, sőt, a férj tudtával, az megint olyan extra élmény, amire nehéz szavakat találni.
  3. A cuckold férjet sokszor ábrázolják valamilyen szempontól gyengébbnek, kevésbé vonzónak (vagy egyenest lúzernek), mint amilyen a meghívott bull – most ehhez képest nehéz lenne elképzelni, hogy egy nő kifejezetten lúzer szeretőt választ magának (miért tenné?) és egy ilyen mellől akarjon még extra kalandokba bocsátkozni, a pasi egyetértésével. Bár az a valószínűbb, hogy az igazi cuckoldok sem lúzerek, ez inkább a pornóipar félrevezető interpretációja.
  4. Valószínűsíthető, hogy házaspárok esetén nem olyan szenvedélyes már kapcsolat, mint egy szeretői viszonyban, vagyis az egésznek az érzelmi vetülete is más. Ha szeretők merészkednek erre a terepre, akkor nagyon erős köteléknek kell lennie közöttük, és nagyon motiváltaknak kell lenniük szexuálisan. A legtöbb szeretőnek már az is épp elég, ha egymással szexel, azt se egyszerű megoldani.
  5. A házasságban felmerülhet az impotencia kérdése, és emiatt kerülhet sor arra, hogy a férj cuckoldként élvezi a felesége élvezetét, de impotens szerető azért jóval kevesebb lehet sejtésem szerint. Bár nem zárható ki teljesen, de nagyon valószínűtlen, hiszen a szerető egyik legfőbb tulajdonsága, hogy szexelni akar. Ha pedig valaki csak plátói szeretőt tart, akkor nyilván másokkal se fog alkalmi szexbe bocsátkozni.
  6. Egy titkos kapcsolatban ott van a lebukás veszélye is: minél inkább kiterjesztik a kapcsolatot másokra, újabb szeretőkre, ez a veszély annál nagyobb lesz és a botrány annál nagyobb: ha a férj annyit tud meg, hogy a neje egy pasival lépett félre, az sokkal kevésbé mellbevágó, mint azt megtudni, hogy többel is, sőt, az első számú szerető jelenlétében.
  7. Helyszínt találni is sokkal nehezebb, hiszen egyikük otthonában sem lehetséges ilyesmit szervezni és a búvóhelyek egy része is tiltja a kettőnél több résztvevőt. Ez persze minden többes szexes szervezésre igaz: a házaspároknak könnyebb a dolguk.
  8. Ha bujkálni kell, korlátozott az idő, amikor a felek ráérnek, már két embert is nehéz olykor összehozni egy helyen, hát még hármat. A szeretők általában napközben érnek rá, lehet, hogy a bull (ez a cock másik megnevezése) inkább este (főleg, ha harmincas, negyvenes, aktívan dolgozó pasiról van szó).

Ennyi különbség jutott eszembe, de ha még valami felmerül bennetek, nyugodtan egészítsetek ki. Nekem az egész jelenségben az a legfurcsább, hogy a cuckold nem akar részt venni a cselekményben, csak nézi és a hotwife nem akarja, hogy a partnere részt vegyen benne. Sokkal izgalmasabbnak találom, ha mindenki részt vesz, de nem vagyunk egyformák.