Az ember azt gondolná, hogy ha valaki a Viszony.hu-ra regisztrál, az minden bizonnyal tilosban jár, de legalább is van partnere és mellé keres valakit. A valóság azonban teljesen másképp néz ki: több a szingli, mint a nem független társkereső. De ha annyi egyéb társkereső oldal létezik, többek között olyanok is, amelyek kifejezetten alkalmi vagy könnyed randizásra biztatnak, akkor miért lebzsel annyi szingli egy elvileg házasok terepének számító helyen? 



Tapasztalataim szerint egyébként mindenféle más, egyáltalán nem titkos kapcsolatokra specializálódott oldalon meg rengeteg a nem független. Sok társkeresőn megfordultam, és valahogy mindig megtalálnak a nős férfiak. Még akkor is, ha semmi nem utal arra, hogy szingli vagyok-e vagy sem. Lehet fent fotóm, vagy éppen rejtőzködhetem, bármit csinálok, a nős férfiak mindig hamar felbukkannak. 

De térjünk vissza arra, a szinglik mit keresnek ott, ahol elvileg valószínűtlen lenne az előfordulásuk. Azt hiszem, sokakat a kalandvágy, a kíváncsiság hoz egy ilyen oldalra. Társat keresni szingliként egy közismert oldalon: hát, abban azért van valami unalmas. De olyan helyen járni, amely tele van titkos szeretőkkel, sokkal izgalmasabbnak tűnik. 

Szingli férfiak élhetnek abban a hitben, hogy egy ilyen társkeresőn könnyebben horogra akadnak olyan nők, akiket elhanyagol a partnerük és erre gyors megoldást keresnek, ugyanakkor nem akarnak majd komoly kapcsolatot. Tehát az alkalmi szex lehetősége csábítónak és valószínűnek tűnik. 

Olyan nőkhöz lehet itt hozzáférni - gondolják -, akik egyébként valaki más partnerei és a való életben biztos megközelíthetetlennek tűnnek, mert eljátsszák az erényes asszonyt... De ha regisztráltak egy szeretőkeresőre, akkor tele vannak kalandvággyal, alig várják, hogy valaki alaposan ellássa a bajukat. Az, hogy ezeknek a nőknek lelkük is van és azzal is kéne foglalkozni, már nem mindenkinek jut eszébe. (Bár van, akinek igen, szerencsére.)

Egyes szingli férfiak ugyan elvileg komoly kapcsolatot szeretnének, de mivel valahogy elakadtak ebben a keresésben, átmeneti megoldásként folyamodnak a szeretőzéshez. Úgy gondolják, ez egy olyan hely, ahol megpihenhetnek egy kicsit a komoly társkeresés szüneteiben. Vagy éppen azzal párhuzamosan élvezhetik az életet. 

De nem csak a férfiak között van sok szingli: a nők között is jócskán akad. Nekik mi a jó abban, ha nem független férfiakkal ismerkednek? (Nota bene: sokszor persze más szinglikre akadnak, de maga a társkereső jellege ezt az ismerkedést is más kontextusba helyezi.) 

Ha valaki nem vágyik elkötelezett, összeköltözős, családalapítós kapcsolatra, viszont az alkalmi, súlytalan ismerkedés sem célja, akkor megfelelhet számára egy viszony, akár nős férfival is. Sokan úgy gondolják egyébként, hogy a nős férfiak többet hajlandóak beletenni egy kapcsolatba, egyrészt, mert nincs idejük állandóan új szerető után nézni, másrészt, mert sokuk hálás lehet azért, hogy egyáltalán szexhez jut, a szexmentes házassága mellett. 

A nős férfiakról ráadásul már bebizonyosodott, hogy képesek kitartani valaki mellett és menedzselni egy kapcsolatot, ami sok szingliről nem állítható kifejezetten... A nők stabilabbnak, kiegyensúlyozottabbnak, megbízhatóbbnak ítélik a nős pasikat. Noha a közhiedelem szerint egy szingli szerető csakis azt akarhatja, hogy a nős kedvese elváljon, ez egyáltalán nincs így. Akad, aki ilyesmire vágyik, de sokan vannak, akiknek pont jó, hogy a pasinak van felesége. Hiszen minden meló, ami egy férfi partnerrel adódik, a feleség reszortja, a szerető pedig az illető legjobb oldalát tapasztalhatja meg. 

Ma már azért léteznek nyitott és poliamor kapcsolatok is, tehát egy szeretőkeresőn lehet olyan nem független partnert is találni, akivel nem jár együtt a bujkálás, titkolózás. Ha valaki igazán poli beállítottságú, akkor eleve inkább olyan kedvesre vágyik, akinek már van másik partnere, mert valószínűbb, hogy így neki is nagyobb szabadságot ad. 

Kétségtelen előny lehet az is, hogy egy házas partnernek esélye sincs ránk telepedni, túlságosan beleszólni az életünkbe, több időt követelni, mint amennyit mi adni tudnánk. Még sok elvált ember számára is könnyebb lehet egy titkos kapcsolat, mert például nem szeretné az illetőt bevonni a családi életébe, bemutatni a gyerekeinek, és így tovább. 

Vagyis rengeteg előnye lehet annak, ha valaki szingliként házas vagy nem független partnerre tesz szert, akár átmenetileg, akár hosszabb távon. Persze olyanok is akadnak, akik csalódnak a reményeikben, illetve nem igazán jó szándékkal közelítenek... Akár még az is elképzelhető, hogy becserkésznek egy házas férfit vagy nőt, összebarátkoznak vele, majd zsarolni kezdik azzal, amit megtudtak róla. Vagyis jobb, ha vigyázunk és ha van vesztenivalónk, akkor nagyon megválogatjuk, kire bízzuk rá a titkainkat.