Nem igazán tehetünk úgy, mintha nem létezte ez a járvány, hiszen ezzel vannak tele a hírek, és most már itthon is akadnak fertőzöttek. Bármikor kiderülhet bármelyikünkről, hogy érintett. Márpedig a szeretők ugyebár titokban, ugyanakkor nagyon intim módon szoktak érintkezni egymással. Ennél nagyobb eséllyel már át se lehetne adni a fertőzést. Ugyanakkor nem szívesen áruljuk el senkinek, hogy kivel állunk közeli kapcsolatban, ez a kapcsolat nagyon is diszkrét. 



Nem hiszem, hogy már most akadnak idehaza szeretők, akik tartanák az egy méteres távolságot, vagy azért mondanának le randikat, mert félnek a betegségtől, de úgy sejtem, ez az olaszoknál már igenis megtörténik. Biztos vagyok benne, hogy a titkos kapcsolatokkal óvatosabbak most az emberek, bár azt nem tudom elképzelni, hogy megszűnne a szexuális élet, mert nagy a fertőzésveszély. Családon belül se fogjuk tartani az egy méteres követési távolságot, és őszintén szólva teljesen elképzelhetetlennek tartom, hogy bármely emberi lény csak úgy leszokjon arról, hogy az arcához nyúl, mert ez teljesen automatikus, nem tudatosan csináljuk. 

Nyilván alapvető, hogy ha kiderül, hogy koronavírusosak vagyunk, akkor a szeretőnket is tájékoztatjuk, és akkor persze ő is kénytelen tájékoztatni a családtagjait arról, hogy potenciális fertőzött lehet. Persze azt nem kell elárulnia, hogy kitől kaphatta meg. De a hatóságok felé nyilván fel kell vállalni minden olyan kapcsolatot, amely ilyen szempontból fontos, noha annak természetéről szerintem nem kell senkit tájékoztatni. 

Ha valaki pont most utazott el a szeretőjével titkos nyaralásra és karanténban ragadt, annak persze nem sok esélye van arra, hogy ne derüljön fény a kapcsolatára, de valószínűleg elég kevés ember engedheti meg magának, hogy tél végén a szeretőjével utazgasson. Ha mégis van ilyen közöttetek, írja meg, hogy mi minden történt vele. 

Ami most az átlagnál nagyobb veszélyt jelent, az a random idegenekkel való alkalmi szex. Vagy akár randi, csókolózás. Társkeresőn vagy akár bárokban való ismerkedéskor előfordul, hogy nem tudjuk meg a másik valódi nevét, illetve ha az egyikünk ghostingol, nem leszünk képesek kommunikálni, ha bármi fontos közlendőnk lenne. Szvingerbe most biztosan nem merészkednék, és egyéb kockázatos találkákba sem bonyolódnék. 

Ezt az időszakot ki lehet használni arra, hogy levelezés útján érintkezzünk potenciális jelöltekkel, és időt adjunk egymásnak: talán még azok a férfiak is képesek lassítani, akik egyébként mindent azonnal szeretnének. Kívánom, hogy minél rövidebb legyen ez az időszak, és minél kevesebb embert érintsen.