Ritkán felmerülő, de izgalmas kérdés: ha egy szerető külsős partnerrel szexel, vajon otthon igyekszik-e elkerülni a szeretkezést, vagy ugyanúgy viselkedik, mintha mi sem történt volna? És hogy van ez nyitott kapcsolatban?


Tabuvá válik az otthoni szeretkezés, vagy éppenséggel felpörgeti a vágyat az a tudat, hogy a férj/feleség éppen valaki mással volt nem sokkal korábban? (Lásd még az előző posztomat a hotwife-jelenségről, amely kifejezetten arra van kihegyezve, hogy a mással folytatott szex az izgalom fő forrása). Esetleg teljesen semleges, hogy mi történt aznap?

A legtöbb szeretői viszony persze (vagy sajnos) nem nyitott házasság keretei közt folyik, így a hűtlen félnek magának kell eldöntenie, hogy milyen szabályt alkalmaz. Vagy legalábbis megpróbálhatja eldönteni… Vajon ugyanúgy viselkedik-e otthon akkor is, ha aznap már együtt volt a szeretőjével, vagy ilyenkor visszafogottá válik, kifogásokat keres, fáradtnak tetteti magát?

Persze sokminden múlik azon, hogy a hűtlennek mennyire aktív az otthoni szexuális élete – ha nagyon ritkán kerül sor szexre a házasságban, és akkor is a hűtlen kezdeményez, könnyű úgy időzíteni, hogy ne legyen ütközés. Ha inkább a másik fél kezdeményez, de a szex messze nem mindennapos, akkor is viszonylag könnyű úgy alakítani, hogy más napon kerüljön sor a ritka alkalmakra, mint mikor randija van a szeretőjével. Ez főleg olyan házasságokban kivitelezhető, amelyekben semmi spontaneitás nincs, és a szexeléseket előre meg kell tervezni – például, mert a párnak gyerekmentes lakásra van szüksége a szexhez, vagy, mert eleve meghatározott napokon szoktak házaséletet élni.

De léteznek olyan házasságok is, amelyekben a visszautasítás baromi gyanús lenne, annyira nem megszokott (például, mert tudvalévő, hogy a “hűtlen” kifejezetten szexmániás, és minden korábbi lepattintást nehezen viselt… Ráadásul elég gyakori is a szex… Ebben az esetben nehéz elkerülni, hogy bizonyos napokon otthon is, és a szeretővel is legyen szex. (Most abba ne menjünk bele, hogy szeretőből/alkalmi partnerből is lehet több, és egy napra juthat akár 4-5 partner is: egy dél-amerikai ismerősöm dicsekedett hasonló hőstettel, és ki is néztem belőle, hogy nem kamuzik.)

“Egylövetű” férfiak esetében a napi több partner azért kínos problémákhoz is vezethet, hiszen ha már egyszer a szeretőjükkel elélveztek, meglehet, hogy a feleséggel nem fognak tudni teljesíteni. Olyat is hallottam már, aki inkább nem élvez el a szeretőjével, csak otthon tudja hozni a formáját… De fordítva sem kizárt, ha a feleség mondjuk reggel kerül sorra, a szerető pedig délután vagy este.

A dolog fizikai részétől eltekintve olyan is van, akinek lelkileg megterhelő, ha ugyanazon a napon szeretkezik két emberrel… Mert például több időre van szüksége az áthangolódáshoz, vagy mert nagyobb átverésnek tartja azt, ha a szerető ágyából kikelve fekszik be szinte azonnal a házastárséba, mint ha közben van egy “mindent nyomot elsöprő” szűzies éjszaka és legalább két fürdés.

Meg aztán a partnerek illata is beivódik a bőrünkbe, érzékenyebb szaglású emberek (főleg nők) felfedezhetik, hogy egy másik nő túlságosan intim közelségbe került a férjükkel, és ebből is botrány lehet… (Mosakodjunk napközben? Nem árulkodó, ha túl frissek vagyunk? Vagy csak zuhanyozzunk, de tusfürdőt ne használjunk?)

Nálatok hogy van? Okoz bármilyen zavart, ha szexre kerül a sor odahaza egy szeretői randi után, vagy ez a világ legtermészetesebb dolga, és még külön élvezitek is a változatosságot? Esetleg nyitott kapcsolatban éltek, és annál inkább kedvetek van otthon is játszadozni, minél izgalmasabb volt a külsős szex aznap? Merthogy elmesélitek egymásnak, és inspirációként “használjátok” az élményt?